Stratfor: Rusija širi uticaj na Balkanu

Objavljeno: 31.03.2017, 20:46h

Istraživački institut Stratfor iz SAD, koji se bavi geopolitičkim i strateškim analizama i predviđanjima, je objavio prognozu za Balkan o razmjerama ruskog uticaja gdje ističe da će se uticaj Moskve i dalje širiti najturbulentnijim područjima Balkana – Srbiji sa Kosovom, Crnoj Gori i Makedoniji. U analizi objavljenoj pod naslovom “Rusija udara u osinje gnezdo na Balkanu”, Stratfor tvrdi da će Moskva nastaviti da koristi podjele na Balkanu, koji “predstavlja pozornicu za nadmetanje mnogih svjetskih sila”, prenosi Tanjug.

solja_rusijaIstraživački institut Stratfor iz SAD, koji se bavi geopolitičkim i strateškim analizama i predviđanjima, je objavio prognozu za Balkan o razmjerama ruskog uticaja gdje ističe da će se uticaj Moskve i dalje širiti najturbulentnijim područjima Balkana – Srbiji sa Kosovom, Crnoj Gori i Makedoniji.

U analizi objavljenoj pod naslovom “Rusija udara u osinje gnezdo na Balkanu”, Stratfor tvrdi da će Moskva nastaviti da koristi podjele na Balkanu, koji “predstavlja pozornicu za nadmetanje mnogih svjetskih sila”, prenosi Tanjug.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register