Rusija traži blokiranje onlajn poziva na proteste

Objavljeno: 31.03.2017, 16:47h

Ruski tužioci pokrenuli su postupak za blokiranje poziva na ulične proteste u Moskvi i drugim ruskim gradovima preko društvenih mreža. Ta akcija uslijedila je poslije talasa protesta širom zemlje u nedjelju, kada se desetine hiljada demonstranata okupilo širom Rusije u najvećem izražavanju nezadovoljstva Kremljom u više godina. Kancelarija državnog tužioca je potvrdila danas da je zatražila od regulatornog tijela za komunikacije da blokira stranice na društvenim mrežama na kojima se poziva na nove proteste u Moskvi i drugim ruskim gradovima u nedjelju, prenosi Beta. Ruski opozicioni vođa Aleksej Navaljni, koji je organizovao proteste prošle nedjelje, služi 15-odnevnu kaznu zatvora, na koju je osuđen za pružanje otpora policiji. Više od 1.000 demonstranata uhapšeno je prošle nedjelje u Moskvi, i neki od njih su takođe osudjeni na kratke zatvorske kazne kao i na novčane kazne, zato što su učestvovali u nedzovoljenim protestima.

drustvene-mrezeRuski tužioci pokrenuli su postupak za blokiranje poziva na ulične proteste u Moskvi i drugim ruskim gradovima preko društvenih mreža.

Ta akcija uslijedila je poslije talasa protesta širom zemlje u nedjelju, kada se desetine hiljada demonstranata okupilo širom Rusije u najvećem izražavanju nezadovoljstva Kremljom u više godina.

Kancelarija državnog tužioca je potvrdila danas da je zatražila od regulatornog tijela za komunikacije da blokira stranice na društvenim mrežama na kojima se poziva na nove proteste u Moskvi i drugim ruskim gradovima u nedjelju, prenosi Beta.

Ruski opozicioni vođa Aleksej Navaljni, koji je organizovao proteste prošle nedjelje, služi 15-odnevnu kaznu zatvora, na koju je osuđen za pružanje otpora policiji.

Više od 1.000 demonstranata uhapšeno je prošle nedjelje u Moskvi, i neki od njih su takođe osudjeni na kratke zatvorske kazne kao i na novčane kazne, zato što su učestvovali u nedzovoljenim protestima.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

  1. danilo stojanovic says:

    Da li je to “demokratija” u koju bi nasi rusofili i “nesvrstani” zelejeli da odvedu Crnu Goru?

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register