UNICEF: Za pomoć ugroženoj djeci potrebno 3,3 milijardi dolara

Objavljeno: 31.01.2017, 13:32h

Fond UN za djecu (UNICEF) apelovao je za sakupljanje 3,3 milijardi dolara da bi širom svijeta pomoć dobilo više miliona djece koja su grožena zbog sukoba, neuhranjenosti i humanitarnih katastrofa. UNICEF ističe da je više od 40 odsto od tražene sume namijenjeno djeci unutar Sirije ili onoj koja su pobjegla u inostranstvo, prenosi Srna. UNIICEF je u svom godišnjem apelu podsjetio da je prošle godine traženo 2,8 milijardi dolara, ali da je suma povećana zbog eskalacije sukoba u Јemenu, Јužnom Sudanu i Iraku. Prošle godine najviše su donirale SAD, koje su dale 407 miliona dolara, a slijedi Njemačka sa 250 miliona dolara.

Fond UN za djecu (UNICEF) apelovao je za sakupljanje 3,3 milijardi dolara da bi širom svijeta pomoć dobilo više miliona djece koja su grožena zbog sukoba, neuhranjenosti i humanitarnih katastrofa.

UNICEF ističe da je više od 40 odsto od tražene sume namijenjeno djeci unutar Sirije ili onoj koja su pobjegla u inostranstvo, prenosi Srna.

UNIICEF je u svom godišnjem apelu podsjetio da je prošle godine traženo 2,8 milijardi dolara, ali da je suma povećana zbog eskalacije sukoba u Јemenu, Јužnom Sudanu i Iraku.

Prošle godine najviše su donirale SAD, koje su dale 407 miliona dolara, a slijedi Njemačka sa 250 miliona dolara.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register