FH: Crna Gora među poluslobodnim zemljama

Objavljeno: 31.01.2017, 14:56h

Prema izvještaju američke nevladine organizacije Freedom House za lanjsku godinu, Crna Gora je među deset država u Evropi za koje je navedeno da su poluslobodne. Osim Crne Gore, u toj kategoriji su Bosna i Hercegovina, Albanija, Kosovo, Makedonija, Turska, Moldavija, Ukrajina, Bjelorusija i Rusija. Crna Gora je ‘zaradila’ 69 bodova i dobila ocjenu 3, ali je konstatovan opadajući trend u domenu političkih prava i građanskih sloboda. Na listi gdje se zemlje rangiraju ocjenama od 1 do 7, pri čemu “jedinica” označava prisustvo najvećih sloboda, Crna Gora je dobila ‘trojku’ u domenu političkih prava i 2011. godine, ali i “dvojku” u kategoriji građanskih sloboda. Sada je u domenu građanskih sloboda ocijenjena ‘dvojkom’. Takve ocjene su bile i za 2015.

Freedom_housePrema izvještaju američke nevladine organizacije Freedom House za lanjsku godinu, Crna Gora je među deset država u Evropi za koje je navedeno da su poluslobodne.

Osim Crne Gore, u toj kategoriji su Bosna i Hercegovina, Albanija, Kosovo, Makedonija, Turska, Moldavija, Ukrajina, Bjelorusija i Rusija.

Crna Gora je ‘zaradila’ 69 bodova i dobila ocjenu 3, ali je konstatovan opadajući trend u domenu političkih prava i građanskih sloboda.

Na listi gdje se zemlje rangiraju ocjenama od 1 do 7, pri čemu “jedinica” označava prisustvo najvećih sloboda, Crna Gora je dobila ‘trojku’ u domenu političkih prava i 2011. godine, ali i “dvojku” u kategoriji građanskih sloboda. Sada je u domenu građanskih sloboda ocijenjena ‘dvojkom’. Takve ocjene su bile i za 2015.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register