SB usvojio rusku rezoluciju o Siriji

Objavljeno: 31.12.2016, 23:30h

Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija je usvojio danas jednoglasno rezoluciju koja bi trebalo da podrži krhki prekid vatre, čiji je cilj okončanje građanskog rata koji u Siriji traje skoro šest godina, prenosi Tanjug. Rezolucija koju je predložila Rusija pozdravlja planove za pregovore koji će biti održani u Astani između sirijske vlade i opozicije. U napomenama poslije glasanja, nekoliko predstavnika je pozdravilo prekid vatre, ali je navelo da sporazum sadrži i nekoliko nejasnoća kao i da je njegova primjena neizvjesna.

Savjet bezbjednosti u zasijedanjuSavjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija je usvojio danas jednoglasno rezoluciju koja bi trebalo da podrži krhki prekid vatre, čiji je cilj okončanje građanskog rata koji u Siriji traje skoro šest godina, prenosi Tanjug.

Rezolucija koju je predložila Rusija pozdravlja planove za pregovore koji će biti održani u Astani između sirijske vlade i opozicije.

U napomenama poslije glasanja, nekoliko predstavnika je pozdravilo prekid vatre, ali je navelo da sporazum sadrži i nekoliko nejasnoća kao i da je njegova primjena neizvjesna.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register