Dačić: Nemam bezbjednosne informacije o dešavanjima u CG

Objavljeno: 30.12.2016, 22:04h

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da je veoma važno da se sazna istina o svemu što se dešavalo u Crnoj Gori, a u vezi s istragom koja se vodi protiv srpskih i ruskih državljana zbog sumnje da su u toj zemlji planirali terorističke akcije. Na pitanje novinara Insajdera, da li on može da kaže šta se desilo s ruskim državljanima koji su boravili u Srbiji i praćeni po Zakonu o BIA, po kom se prati rad stranih agenata, i da li su oni povezani s ruskom državom, Dačić je rekao da nema takve informacije. Takođe je rekao da ruski državljani koji su boravili na teritoriji Srbije i istraga u Crnoj Gori nijesu bili teme razgovora sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim, kao ni sa šefom praktično svih ruskih tajnih službi Nikolajem Patruševim. Premijer Srbije Aleksandar Vučić je prije dvije nedjelje na pitanje novinara Insajdera praktično potvrdio da je sa šefom ruske diplomatije Lavrovim “u četiri oka” razgovarao o istrazi koja se vodi u Crnoj Gori protiv ruskih i srpskih državljana zbog pokušaja državnog udara u toj zemlji. “Ja stvarno nemam informacije o tim bezbednosnim pitanjima, ali mogu samo da vam potvrdim da u našim razgovorima, u mojim razgovorima s Lavrovim i Patruševim, to pitanje uopšte nije pomenuto”, rekao je Dačić odgovarajući na pitanje novinara Insajdera. Dačić je za Insajder dodao da ne zna da li su ruski zvaničnici prilikom posjete Srbiji o tome razgovarali s nekim drugim zvaničnicima Srbije, a rekao je i da taj slučaj “svakako neće ugroziti odnose Srbije s Ruskom Federacijom“.

ivica-dacicMinistar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da je veoma važno da se sazna istina o svemu što se dešavalo u Crnoj Gori, a u vezi s istragom koja se vodi protiv srpskih i ruskih državljana zbog sumnje da su u toj zemlji planirali terorističke akcije.

Na pitanje novinara Insajdera, da li on može da kaže šta se desilo s ruskim državljanima koji su boravili u Srbiji i praćeni po Zakonu o BIA, po kom se prati rad stranih agenata, i da li su oni povezani s ruskom državom, Dačić je rekao da nema takve informacije.

Takođe je rekao da ruski državljani koji su boravili na teritoriji Srbije i istraga u Crnoj Gori nijesu bili teme razgovora sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim, kao ni sa šefom praktično svih ruskih tajnih službi Nikolajem Patruševim.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je prije dvije nedjelje na pitanje novinara Insajdera praktično potvrdio da je sa šefom ruske diplomatije Lavrovim “u četiri oka” razgovarao o istrazi koja se vodi u Crnoj Gori protiv ruskih i srpskih državljana zbog pokušaja državnog udara u toj zemlji.

“Ja stvarno nemam informacije o tim bezbednosnim pitanjima, ali mogu samo da vam potvrdim da u našim razgovorima, u mojim razgovorima s Lavrovim i Patruševim, to pitanje uopšte nije pomenuto”, rekao je Dačić odgovarajući na pitanje novinara Insajdera.

Dačić je za Insajder dodao da ne zna da li su ruski zvaničnici prilikom posjete Srbiji o tome razgovarali s nekim drugim zvaničnicima Srbije, a rekao je i da taj slučaj “svakako neće ugroziti odnose Srbije s Ruskom Federacijom“.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register