Zaharova: Moskva otvorena za konstruktivan dijalog sa Podgoricom

Objavljeno: 30.11.2016, 14:52h

Rusija obratila pažnju na izjavu novog crnogorskog premijera Duška Markovića o neophodnosti da se prevaziđe nerazumevanje u odnosima sa “istorijskim saveznikom”, Rusijom

zaharovaRusija je otvorena za konstruktivan dijalog sa Crnom Gorom i očekuje od nje praktične korake kako bi se uklonile pretpostavke za negativne elemente u bilateralnim odnosima, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je na redovnoj konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje agencije Beta, kazala da je Rusija obratila pažnju na izjavu novog crnogorskog premijera Duška Markovića o neophodnosti da se prevaziđe nerazumevanje u odnosima sa “istorijskim saveznikom”, Rusijom.

“Naša zemlja je otvorena za konstruktivan dijalog sa svim zemljama, uključujući i sa Crnom Gorom. Želimo da se nadamo da će rusko-crnogorski odnosi, koji se sada prolaze kroz teška vremena, biti građeni na uzajamnom poštovanju i povjerenju”, rekla je Zaharova.

Prema njenim riječima, Moskva očekuje od Podgorice “izbalansirani pristup” i “praktične korake na uklanjanju pretpostavki za dalje nakupljanje negativnosti u bilateralnim odnosima”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register