Skoro polovina Rusa strahuje od trećeg svjetskog rata

Objavljeno: 31.10.2016, 19:20h

Skoro polovina Rusa strahuje da bi tenzije između Rusije i Zapada zbog sirijskog konflikta mogle da dovedu do Trećeg svjetskog rata, saopštio je danas ruski nezavisni centar Levada. Prema anketi sprovedenoj u 48 regiona, oko 48 odsto Rusa je reklo da strahuje da bi sadašnje tenzije između Rusije i Zapade mogle da”eskaliraju i dovedu do izbijanja Trećeg svjetskog rata”, prenosi Beta. Bojazan od izbijanja globalnog konflikta izrazilo je 29 odsto Rusa u anketi sprovedenoj u julu ove godine, naveo je ruski centar. Levada dodaje da 52 odsto Rusa podržava rusku vojnu intervenciju u Siriji, ali među njima ima onih koji smatraju da ta intervencija, iako je podržavaju, “negativno utiče” na sliku o Rusiji u međunarodnoj zajednici. Rusija od 30. septembra 2015. godine sprovodi vazdušne napade na sirijskom tlu podržavajući vlasti sirijskog predsjednika Bašara el Asada. Zapad optužuje Rusiju da gađa protivnike sirijskog režima i civilne infrastrukture a ne samo položaje džihadista.

Skoro polovina Rusa strahuje da bi tenzije između Rusije i Zapada zbog sirijskog konflikta mogle da dovedu do Trećeg svjetskog rata, saopštio je danas ruski nezavisni centar Levada.

Prema anketi sprovedenoj u 48 regiona, oko 48 odsto Rusa je reklo da strahuje da bi sadašnje tenzije između Rusije i Zapade mogle da”eskaliraju i dovedu do izbijanja Trećeg svjetskog rata”, prenosi Beta.

Bojazan od izbijanja globalnog konflikta izrazilo je 29 odsto Rusa u anketi sprovedenoj u julu ove godine, naveo je ruski centar.

Levada dodaje da 52 odsto Rusa podržava rusku vojnu intervenciju u Siriji, ali među njima ima onih koji smatraju da ta intervencija, iako je podržavaju, “negativno utiče” na sliku o Rusiji u međunarodnoj zajednici.

Rusija od 30. septembra 2015. godine sprovodi vazdušne napade na sirijskom tlu podržavajući vlasti sirijskog predsjednika Bašara el Asada.

Zapad optužuje Rusiju da gađa protivnike sirijskog režima i civilne infrastrukture a ne samo položaje džihadista.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register