Himalajska so

by | okt 31, 2016 | Svaštara | 0 comments

himalajska-soJoš od davnina se himalajska so smatra za jednu od najzdravije i najčistije forme soli na svetu…

Za razliku od obične soli, ona balansira nivo natrijuma i kalijuma u telu i na taj način normalizuje krvi pritisak. Himalajska so je toliko vredna da se ranije koristila za plaćanje vojnika u antičkom Rimu.

Nažalost, njena popularnost je u poslednje vreme opala, ali je moć njenog lekovitog svojstva i dalje ostala ista. Predstavljamo vam nekoliko različitih načina na koje možete otkriti koliko je ova so zaista dobra.

1. Poboljšaće vam dan

Lampa od himalajske soli je jedna od najpopularnijih i najnovijih načina da osetite beneficije ovog materijala. Lampa radi tako što se kristali soli zagrevaju, izazivajući ispuštanje nagtivnih jona u vazduh, što se pokazalo odličnim za ljude koji pate od stme, umora, alergija i depresije.

2. Čisti lice od akni

Ako imate problem sa aknama na licu ili sličan problem na koži, prirodni piling od himalajske soli može biti ono što vam je potrebno za rešavanje tog problema.

Jednostavno pomešajte 100g himalajske soli sa tri listra vode i ostavite je sa strane jedan dan, kako bi se so rastvorila. Zatim smesu pomešajte sa omiljenim esencijalnim uljima i spremna je za korišćenje.

Nežno umasirajte smesu na lice – so će masirati vašu kožu, otvoriti zapušene pore, dok će esencijalna ulja kožu učiniti mekšom i zdravijom.

3. Koristite je kao sapun

Sapun od himalajske soli sa 100% kristalima soli je neverovatno odličan za tretiranje kože od herpesa, celulita i suve kože. Takođe se može koristiti i kao dezodorans i tou više prirodnoj formi.

Ako nikada niste koristili sapun od himalajske soi, moguće je da ćete osetiti na koži osećaj golicanja i peckanja – ali ne treba da se plašite, jer je to znak da so čisti telo od toksina i trebalo bi da traje samo nekoliko minuta.

4. Kupanje u kupci od soli

Kupanje i tuširanje su bitni delovi svakodnevne higijene, a posebno mogu biti zdraviji kada se u vodu doda himalajska so.

Napunite kadu sa vodom i dodajte joj oko 120g himalajske soli. Čim uđete u kadu, osetićete kao so čisti vašu kožu i čisti telo do toksina koji su se nakupili.

Studije su da je samo pola sata kupanja u himalajskoj soli dovoljno da se telo oporavi, a koža reši od problema poput iritacija, ujeda insekata. Takođe na ovaj način možete rešiti različite ginekološke probleme. Tokom kupanja je bitno da ne koristite dodatne kupke i šampone, već je dovoljno da se samo osušite i opustite između 30-40 minuta.

zenskimagazin.rs

0 Comments

Submit a Comment