DF: DPS stoji iza svih dešavanja na dan izbora

Objavljeno: 31.10.2016, 16:19h

Demokratska partija socijalista (DPS) stoji iza svih ružnih dešavanja na dan izbora, saopštili su lideri Demokratskog fronta (DF) i poručili da su ogorčeni na specijalnog tužioca Milivoja Katnića koji je, kako navode, 16. oktobra otvoreno otvoreno podržao DPS. “Nema nikakve dileme da iza svih ružnih dešavanja na dan izbora stoji DPS, tačnije, rukovodstvo lopovske družine kojoj je nečasno i nesojsko ponašanje zaštitni znak“, navodi se u saopštenju Andrije Mandića, Nebojše Medojevića, Milana Kneževića, Strahinje Bulajića, Branka Radulovića i Predraga Bulatovića. Oni navode da je Milo Đukanović “lažiranim državnim udarom“ nastojao da ostvari nekoliko ciljeva. “Prvo, u slučaju potpunog kraha DPS-a na izborima dobio bi povod za uvođenje vanrednog stanja i proglašavanje izbornih rezultata ništavnim. Drugo, puštanjem u javnost ove informacije na dan glasanja izvršen je pritisak na dio opozicionog glasačkog tijela da na izbore ne izađe“, smatraju u DF-u. Treće, kako dodaju, lažiranje državnog udara u budućnosti vladajućem režimu može poslužiti kao izgovor za montiranje sudskih procesa protiv lidera DF-a, prenosi Mina. “O ovim scenarijima smo javnost i specijalnog državnog tužioca obavijestili pet dana prije izbora, pa tako ova naša analiza nije post festum. Ogorčeni smo na Katnića koji je bio upoznat sa svim ovim činjenicama, a koji je na dan izbora otvoreno podržao DPS i njihove montaže i izmišljotine“, kazali su lideri DF-a. U toku je, kako su rekli, realizacija trećeg scenarija, “pa smo dužni da ponovo unaprijed upozorimo sve ranije adrese da ne srljaju dublje u vlastitom poniženju“. “U suprotnom, politička kriza će se oteti svakoj vrsti kontrole, a posledice mogu biti strašne, jer će se preći sve crvene linije koje označavaju granicu odbrane vlastite časti i života“, kaže se u saopštenju. Crnogorske institucije su, ocijenjeno je iz DF-a, pod kontrolom diktatora. “DF očekuje da će one opet biti zloupotrijebljene, pa smo dužni da obavijestimo kompromitaciji sklone nosioce pravosudne vlasti da zbog dramatične situacije u kojoj se može naći Crna Gora ne dozvole da bilo ko mlati sa njima“, dodaje se u saopštenju. Iz DF-a poručuju da su građani Crne Gore “više puta bili svjedoci kakva je kukavica Milo Đukanović, posebno u teškim vremenima kroz koja smo prošli“.

Demokratska partija socijalista (DPS) stoji iza svih ružnih dešavanja na dan izbora, saopštili su lideri Demokratskog fronta (DF) i poručili da su ogorčeni na specijalnog tužioca Milivoja Katnića koji je, kako navode, 16. oktobra otvoreno otvoreno podržao DPS.

“Nema nikakve dileme da iza svih ružnih dešavanja na dan izbora stoji DPS, tačnije, rukovodstvo lopovske družine kojoj je nečasno i nesojsko ponašanje zaštitni znak“, navodi se u saopštenju Andrije Mandića, Nebojše Medojevića, Milana Kneževića, Strahinje Bulajića, Branka Radulovića i Predraga Bulatovića.

Oni navode da je Milo Đukanović “lažiranim državnim udarom“ nastojao da ostvari nekoliko ciljeva.

“Prvo, u slučaju potpunog kraha DPS-a na izborima dobio bi povod za uvođenje vanrednog stanja i proglašavanje izbornih rezultata ništavnim. Drugo, puštanjem u javnost ove informacije na dan glasanja izvršen je pritisak na dio opozicionog glasačkog tijela da na izbore ne izađe“, smatraju u DF-u.

Treće, kako dodaju, lažiranje državnog udara u budućnosti vladajućem režimu može poslužiti kao izgovor za montiranje sudskih procesa protiv lidera DF-a, prenosi Mina.

“O ovim scenarijima smo javnost i specijalnog državnog tužioca obavijestili pet dana prije izbora, pa tako ova naša analiza nije post festum. Ogorčeni smo na Katnića koji je bio upoznat sa svim ovim činjenicama, a koji je na dan izbora otvoreno podržao DPS i njihove montaže i izmišljotine“, kazali su lideri DF-a.

U toku je, kako su rekli, realizacija trećeg scenarija, “pa smo dužni da ponovo unaprijed upozorimo sve ranije adrese da ne srljaju dublje u vlastitom poniženju“.

“U suprotnom, politička kriza će se oteti svakoj vrsti kontrole, a posledice mogu biti strašne, jer će se preći sve crvene linije koje označavaju granicu odbrane vlastite časti i života“, kaže se u saopštenju.

Crnogorske institucije su, ocijenjeno je iz DF-a, pod kontrolom diktatora.

“DF očekuje da će one opet biti zloupotrijebljene, pa smo dužni da obavijestimo kompromitaciji sklone nosioce pravosudne vlasti da zbog dramatične situacije u kojoj se može naći Crna Gora ne dozvole da bilo ko mlati sa njima“, dodaje se u saopštenju.

Iz DF-a poručuju da su građani Crne Gore “više puta bili svjedoci kakva je kukavica Milo Đukanović, posebno u teškim vremenima kroz koja smo prošli“.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register