Erdogan preispituje granicu sa Grčkom

Objavljeno: 30.09.2016, 19:06h

Premijer Grčke Aleksis Cipras ocijenio je da je to što predsjednik Turske Tajip Erdogan preispituje ugovor kojim se definišu granice Grčke i Turske veoma opasno za odnose ove dvije zemlje. Erdogan je juče izrazio sumnju u dobrobit ugovora iz Lozane potpisanog 1923. godine kojim su utvrđene granice moderne Grčke i Turske. U govoru koji je održao u Ankari, Erdogan je ocijenio da su tim ugovorom ostrva poklonjena Grčkoj. “Preispitivanje ugovora iz Lozane, kojim su utvrđene norme grčko-turskih odnosa i status kvo u vodama Egejskog mora, je veoma opasno za odnose ove dvije zemlje u pograničnom pojasu”, izjavio je Cipras, prenosi Srna.

Premijer Grčke Aleksis Cipras ocijenio je da je to što predsjednik Turske Tajip Erdogan preispituje ugovor kojim se definišu granice Grčke i Turske veoma opasno za odnose ove dvije zemlje.

Erdogan je juče izrazio sumnju u dobrobit ugovora iz Lozane potpisanog 1923. godine kojim su utvrđene granice moderne Grčke i Turske.

U govoru koji je održao u Ankari, Erdogan je ocijenio da su tim ugovorom ostrva poklonjena Grčkoj.

“Preispitivanje ugovora iz Lozane, kojim su utvrđene norme grčko-turskih odnosa i status kvo u vodama Egejskog mora, je veoma opasno za odnose ove dvije zemlje u pograničnom pojasu”, izjavio je Cipras, prenosi Srna.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register