Izložba samo za pse

by | aug 31, 2016 | Zanimljivosti | 0 comments

izlozba-za-pseU Londonu je otvorena prva izložba savremene umjetnosti namijenjena – psima, koju su osmislili umjetnici, veterinari i stručnjaci za pse, a sastoji se od četiri instalacije specijalno dizajnirane za čovjekovog najboljeg prijatelja.

Pošto londonskim umjetnicima sve teže pada da se probiju na sceni, smislili su način da privuku pažnju medija i nedavno otvorili izložbu u čijim eksponata će uživati ljubimci londonskih dama i gospode.

Autor izložbe Dominik Vilkoks rekao je da su izložbe savremene umjetnosti oduvijek budile pažnju ljudi kao izvor inspiracije i fascinacije, ali da nijedna do sada nije bila posvećna psima.

„Iako je ovo bio jedan od najtežih izazova sa kojima sam se suočio u svojoj karijeri, jedva čekam da vidim da li ću od radosnih repića dobiti odobrenje“, rekao je Vilkoks.

Među mnogobrojnim rekvizitima na izložbi su veliki bazen sa lopticama, instalacija koja simulira vožnju automobilom i mlazevi vode koji izlijeću iz prskalica u obliku posude za hranu, mameći pse da pokušaju da ih uhvate.

Karte za izložbu, koja ce trajati samo tri dana, rasprodate su davno prije otvaranja, a projekat je dio kampanje #PlayMore campaign organizacije „Više od ljubimca“ (More Than pet), koja je pokrenuta sa ciljem da se vlasnici pasa i mačaka podstaknu da se što više igraju sa svojim ljubimcima.

https://youtube.com/watch?v=Q7KGnJPD8s0

0 Comments

Submit a Comment