Dodik na crnoj listi Islamske države za odstrel

Objavljeno: 31.08.2016, 09:41h

Teroristička organizacija Islamska država uvrstila je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na evropsku crnu listu za odstrel, saznaje Euroblic. Dodik je na 11. mjestu liste na kojoj su predsjednici i premijeri zemalja EU i regiona, kao što su predsjednik Francuske Fransoa Oland, njemački kancelar Angela Merkel i drugi državnici. Predsjednik Republike Srpske potvrdio je za Euroblic da je upoznat o toj informaciji. Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević potvrdio je da su na listi Islamske državenjeni najveći protivnici, među kojima je i predsjednik Srpske. “On je jedina osoba iz BiH koja je na meti islamista i tu se našao zbog suprotstavljanja islamizaciji BiH”, naveo je Galijašević. On je dodao da su na listi Islamske države državnici koji nanose štetu radikalnim islamistima i prijetnja su ostvarivanju ciljeva ove terorističke organizacije u Evropi. Galijašević je naveo da je riječ o listama do kojih su došle evropske obavještajne agencije.

Teroristička organizacija Islamska država uvrstila je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na evropsku crnu listu za odstrel, saznaje Euroblic.

Dodik je na 11. mjestu liste na kojoj su predsjednici i premijeri zemalja EU i regiona, kao što su predsjednik Francuske Fransoa Oland, njemački kancelar Angela Merkel i drugi državnici.

Predsjednik Republike Srpske potvrdio je za Euroblic da je upoznat o toj informaciji.

Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević potvrdio je da su na listi Islamske državenjeni najveći protivnici, među kojima je i predsjednik Srpske.

“On je jedina osoba iz BiH koja je na meti islamista i tu se našao zbog suprotstavljanja islamizaciji BiH”, naveo je Galijašević.

On je dodao da su na listi Islamske države državnici koji nanose štetu radikalnim islamistima i prijetnja su ostvarivanju ciljeva ove terorističke organizacije u Evropi.

Galijašević je naveo da je riječ o listama do kojih su došle evropske obavještajne agencije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register