Crnogorski državljani osumnjičeni za učešće u pokušaju puča u Turskoj?

Objavljeno: 31.08.2016, 22:12h

Tursko-sirijski komitet za ljudska prava je objavio danas da su članovi emigrantske zajednice u Crnoj Gori, partneri premijera Mila Đukanovića i njegovog prijatelja Mohameda Dahlana uhapšeni u Istambulu i Izmiru. Oni se sumnjiče da su umiješani u pokušaj vojnog puča u julu ove godine u Turskoj i svi su crnogorski građani, objavio je portal In4s. Palestinski opozicioini lider Mohamed Dahlan, kojem je premijer Milo Đukanović lično uručio crnogorski pasoš prijatelj je vođe puča Fetulaha Gulena, navodi se u izvještaju Komiteta. Dahlan je time došao u fokus istrage turskih bezbjedonosnih snaga koji sumnjiče da je crnogorska vlada umiješana u puč. Uz pomoć Dahlana, Fetulahove pristalice su se proširile Balkanom, a prema navodim Komiteta oni kontrolišu Univerzitet Mediteran kao i Međunarodni jezički centar u Podgorici. Vladina služba za odnose s javnošću je reagovala negiranjem objavljenih navoda, navodeći da su “bez ikakvog utemeljenja tvrdnje da su u Turskoj uhapšeni ‘brojni’ državljani Crne Gore povezani sa pokušajem vojnog udara i da je zvanična Crna Gora na bilo koji način povezana sa pokušajem vojnog udara”.

turska, blokadaTursko-sirijski komitet za ljudska prava je objavio danas da su članovi emigrantske zajednice u Crnoj Gori, partneri premijera Mila Đukanovića i njegovog prijatelja Mohameda Dahlana uhapšeni u Istambulu i Izmiru. Oni se sumnjiče da su umiješani u pokušaj vojnog puča u julu ove godine u Turskoj i svi su crnogorski građani, objavio je portal In4s.

Palestinski opozicioini lider Mohamed Dahlan, kojem je premijer Milo Đukanović lično uručio crnogorski pasoš prijatelj je vođe puča Fetulaha Gulena, navodi se u izvještaju Komiteta. Dahlan je time došao u fokus istrage turskih bezbjedonosnih snaga koji sumnjiče da je crnogorska vlada umiješana u puč.

Uz pomoć Dahlana, Fetulahove pristalice su se proširile Balkanom, a prema navodim Komiteta oni kontrolišu Univerzitet Mediteran kao i Međunarodni jezički centar u Podgorici.

Vladina služba za odnose s javnošću je reagovala negiranjem objavljenih navoda, navodeći da su “bez ikakvog utemeljenja tvrdnje da su u Turskoj uhapšeni ‘brojni’ državljani Crne Gore povezani sa pokušajem vojnog udara i da je zvanična Crna Gora na bilo koji način povezana sa pokušajem vojnog udara”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register