Cigarete iz BiH stizale do ekstremista preko CG

Objavljeno: 12.07.2016, 10:30h

Cigarete iz bosanske Fabrike duhana Sarajevo (FDS) transportovane su preko crnogorske luke Bar i kupcima sa područja pod kontrolom libijskih islamističkih terorističkih organizacija bliskih Al Kaidi i Islamskoj državi. Transport obavljan je posredstvom kosovske firme NPT Kosova Tabacco SHPK. Najveći akcionar Fabrike duhana Sarajevo, sa oko 40 odsto akcija je Federacija Bosne i Hercegovine (BiH), odnosno Ministarstvo poljoprivrede tog entiteta. Prema dokumentaciji crnogorske Uprave carina iz 2014. godine, NPT Kosova Tabacco SHPK je u dva navrata u crnogorskoj luci Bar ukrcavala cigarete za firmu – primaoca Umal Behar Shipping koja je registrovana u libijskom gradu Bengaziju. Bengazi je tada bio u rukama radikalne islamističke – terorističke grupe Ansar al-Šerijat, piše Centar za istraživačko novinarstvo -CG.

Cigarete iz bosanske Fabrike duhana Sarajevo (FDS) transportovane su preko crnogorske luke Bar i kupcima sa područja pod kontrolom libijskih islamističkih terorističkih organizacija bliskih Al Kaidi i Islamskoj državi.

Transport obavljan je posredstvom kosovske firme NPT Kosova Tabacco SHPK. Najveći akcionar Fabrike duhana Sarajevo, sa oko 40 odsto akcija je Federacija Bosne i Hercegovine (BiH), odnosno Ministarstvo poljoprivrede tog entiteta.

Prema dokumentaciji crnogorske Uprave carina iz 2014. godine, NPT Kosova Tabacco SHPK je u dva navrata u crnogorskoj luci Bar ukrcavala cigarete za firmu – primaoca Umal Behar Shipping koja je registrovana u libijskom gradu Bengaziju. Bengazi je tada bio u rukama radikalne islamističke – terorističke grupe Ansar al-Šerijat, piše Centar za istraživačko novinarstvo -CG.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register