Prva žena dekan Vest Pointa

Objavljeno: 30.04.2016, 23:48h

Američka vojna akademija Vest Point u blizini Njujorka prvi put će imati ženu za dekana te prestižne ustanove, saopšteno je danas u Vašingtonu. Predsjednik SAD Barak Obama imenovao je Sindi Džeb da vodi Savjet akademije, navela je ta ustanova, osnovana 1802. godine. Obaminu odluku još treba da potvrdi Kongres. Sindi Džeb će dobiti čin generala kao i još jedna žena, Dajana Holand, koja je od 1. januara na čelu škole kadeta Vest Pointa. Žene igraju sve značajniju ulogu u američkoj vojsci u kojoj predstavljaju skoro 16 odsto radne snage, prenosi Beta. Obamina administracija odlučila je da žene mogu da pristupe svakom borbenom položaju u vojsci, uključujući i najtežim, kao što su specijalne jedinice.

Američka vojna akademija Vest Point u blizini Njujorka prvi put će imati ženu za dekana te prestižne ustanove, saopšteno je danas u Vašingtonu.

Predsjednik SAD Barak Obama imenovao je Sindi Džeb da vodi Savjet akademije, navela je ta ustanova, osnovana 1802. godine.

Obaminu odluku još treba da potvrdi Kongres.
Sindi Džeb će dobiti čin generala kao i još jedna žena, Dajana Holand, koja je od 1. januara na čelu škole kadeta Vest Pointa.

Žene igraju sve značajniju ulogu u američkoj vojsci u kojoj predstavljaju skoro 16 odsto radne snage, prenosi Beta.

Obamina administracija odlučila je da žene mogu da pristupe svakom borbenom položaju u vojsci, uključujući i najtežim, kao što su specijalne jedinice.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register