Merkel: EU u odlučujućoj fazi

Objavljeno: 30.04.2016, 13:40h

Evropska unija se nalazi na prekretnici, pred odlukom da li će sačuvati zajednička dostignća, ili se vratiti u doba nacionalnih mjera, ocijenila je danas njemačka kancelarka Angela Merkel, prenosi Tanjug. Ona je, u nedjeljnoj video-poruci, podvukla da se EU nalazi u “odlučujućoj fazi”. Pitanje je, kako je dodala, da li će se EU odlučiti zu učvršćenje Evrope i zaštitu Šengenskog prostora na spoljnim granicama. “U suprotnom se vraćamo u vrijeme u koje svako ponovo ima svoje granične kontrole”, upozorila je Merkel. Njemačka kancelarka je istakla da se odlučila da se bori za očuvanje slobode putovanja i naseljavanja, kao i jačanje Evrope.

Evropska unija se nalazi na prekretnici, pred odlukom da li će sačuvati zajednička dostignća, ili se vratiti u doba nacionalnih mjera, ocijenila je danas njemačka kancelarka Angela Merkel, prenosi Tanjug.

Ona je, u nedjeljnoj video-poruci, podvukla da se EU nalazi u “odlučujućoj fazi”.

Pitanje je, kako je dodala, da li će se EU odlučiti zu učvršćenje Evrope i zaštitu Šengenskog prostora na spoljnim granicama.

“U suprotnom se vraćamo u vrijeme u koje svako ponovo ima svoje granične kontrole”, upozorila je Merkel.
Njemačka kancelarka je istakla da se odlučila da se bori za očuvanje slobode putovanja i naseljavanja, kao i jačanje Evrope.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register