Nove sumnje u naučno poštenje dr Rakočevića

Objavljeno: 17.04.2016, 12:20h

Isti doktorat a dvije verzije

Velimir RakocevicDoktorska disertacija koju je profesor i budući dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici Velimir Rakočević odbranio na Univerzitetu u Beogradu postoji u dvije verzije, objavile su podgoričke Vijesti.

Novinar Vijesti” je prilikom posjete biblioteci Pravnog fakulteta (PF) i Univerzitetskoj biblioteci “Svetozar Marković”, koje rade u okviru Univerziteta u Beogradu, vidio da su u ovim ustanovama pohranjen Rakočevićev doktorski rad u dvije verzije što se sadržaja tiče. Identični su – naslov, korice, godine izdanja, broj strana i prva stranica sadržaja.

Vijesti su ranije pisale o postojanju dvije verzije Rakočevićevog udžbenika “Kriminologija“ sa identičnim bibliotečkim brojem i drugačijim sadržajem.

Rakočević je pod sumnjom da je plagirao svoj doktorski rad i udžbenik, zbog čega je Centar za građansko obrazovanje iz Podgorice sugerisao univerzitetskim vlastima da odgode njegov izbor za dekana dok sumnja ne bude otklonjena. Uprava Univerziteta se oglušila o ove sugestije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register