Twitter pooštrio mjere protiv govora mržnje

Objavljeno: 31.12.2015, 17:17h

Twitter je danas objavio da će preduzeti nove mjere kako bi ograničio i suzbio govor mržnje i uvredljivo obraćanje i ponašanje. Prema novim pravilima, korisnici Twittera “ne mogu da upućuju prijetnje nasiljem ili promovišu nasilje, uključujući prijetnje ili promociju terorizma” i “ne mogu da podstiču ili učestvuju u vrijeđanju i maltretiranju drugih”. Korisnici, kako je navedeno, “ne mogu ni da promovišu nasilje ili direktno prijete ili napadaju druge na osnovu vjerske, rasne, etničke pripadnosti, pola, seksualne orijentacije, godina ili hendikepa”. Ovaj potez je usljedio pošto su se društvene mreže našle pod pritiskom SAD i vlada drugih zemalja nakon terorističkih napada u Parizu i Kaliforniji da učine više na iskorjenjivanju onih koji pripremaju zavjere i nasilje, prenose inostrani mediji.

Twitter je danas objavio da će preduzeti nove mjere kako bi ograničio i suzbio govor mržnje i uvredljivo obraćanje i ponašanje.

Prema novim pravilima, korisnici Twittera “ne mogu da upućuju prijetnje nasiljem ili promovišu nasilje, uključujući prijetnje ili promociju terorizma” i “ne mogu da podstiču ili učestvuju u vrijeđanju i maltretiranju drugih”.

Korisnici, kako je navedeno, “ne mogu ni da promovišu nasilje ili direktno prijete ili napadaju druge na osnovu vjerske, rasne, etničke pripadnosti, pola, seksualne orijentacije, godina ili hendikepa”.

Ovaj potez je usljedio pošto su se društvene mreže našle pod pritiskom SAD i vlada drugih zemalja nakon terorističkih napada u Parizu i Kaliforniji da učine više na iskorjenjivanju onih koji pripremaju zavjere i nasilje, prenose inostrani mediji.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply