Najteža godina u istoriji EU

Objavljeno: 31.12.2015, 09:24h

Evropska unija je već prolazila kroz krize. No, u ovoj godini su se namnožile krize raznih vrsta tako da je kraj 2015. zapravo veliki test zajedništva i sposobnosti ove zajednice. Evropa ovu godinu završava u krizama: kriza eura, izbjeglička kriza, ukrajinska kriza sa zategnutim odnosima sa Rusijom, situacija poslije napada u Parizu. Mnogi vide opasnost od razbijanja Evropske unije na fragmente, smanjivanju podrške Evropskoj uniji i jačanju populističkih snaga. No, jasno je da i pored toga nema alternative evropskoj saradnji, komentariše DW.

Evropska unija je već prolazila kroz krize. No, u ovoj godini su se namnožile krize raznih vrsta tako da je kraj 2015. zapravo veliki test zajedništva i sposobnosti ove zajednice.

Evropa ovu godinu završava u krizama: kriza eura, izbjeglička kriza, ukrajinska kriza sa zategnutim odnosima sa Rusijom, situacija poslije napada u Parizu. Mnogi vide opasnost od razbijanja Evropske unije na fragmente, smanjivanju podrške Evropskoj uniji i jačanju populističkih snaga. No, jasno je da i pored toga nema alternative evropskoj saradnji, komentariše DW.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply