Microsoft će obavještavati korisnike o hakerskim upadima države

Objavljeno: 31.12.2015, 12:12h

Američki softverski gigant Microsoft najavio je novi servis kojim će sve korisnike svojih usluga, kao što su Hotmail ili Outlook, obavještavati ukoliko neka državna agencija pokuša da provali u njihov nalog. Ovaj potez rukovodstva Microsofta došao je nakon optužbi korisnika iz Kine da je kompanija njihove podatke odavala vlastima u Pekingu. “Preduzimamo ove korake kako bi zaštitili svoje korisnike, te kako bismo im pokazali da Microsoft nema favorite, odnosno da nam je korisnik na prvom mjestu”, izjavili su iz ove kompanije, prenosi Klix.ba. Upozorenje će se sastojati od notifikacije koja će se pojavljivati prilikom svakog aktiviranja naloga, sve dok korisnik ne klikne na istu i na taj način Microsoftu da do znanja da je primio obavještenje. Slične korake ranije su preduzeli drugi tehnološki giganti kao što su Facebook, Twitter i Yahoo.

Američki softverski gigant Microsoft najavio je novi servis kojim će sve korisnike svojih usluga, kao što su Hotmail ili Outlook, obavještavati ukoliko neka državna agencija pokuša da provali u njihov nalog.

Ovaj potez rukovodstva Microsofta došao je nakon optužbi korisnika iz Kine da je kompanija njihove podatke odavala vlastima u Pekingu.

“Preduzimamo ove korake kako bi zaštitili svoje korisnike, te kako bismo im pokazali da Microsoft nema favorite, odnosno da nam je korisnik na prvom mjestu”, izjavili su iz ove kompanije, prenosi Klix.ba.

Upozorenje će se sastojati od notifikacije koja će se pojavljivati prilikom svakog aktiviranja naloga, sve dok korisnik ne klikne na istu i na taj način Microsoftu da do znanja da je primio obavještenje.

Slične korake ranije su preduzeli drugi tehnološki giganti kao što su Facebook, Twitter i Yahoo.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply