Bivši član Predsjedništva BiH optužen za ratni zločin

Objavljeno: 31.12.2015, 13:10h

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu za ratne zločine na području Doboja i Teslića, a među optuženima je i Paravac Borislava (1943), koji je bio srpski član Predsjedništva BiH od 2003. do 2006. godine. Optuženi se terete da su u periodu od početka maja 1992. godine, pa do kraja 1993. godine, zajedno sa vojnim, policijskim i paravojnim formacijama pod kontrolom struktura tadašnje Srpske autonomne oblasti Sjeverna Bosna (SAOSB) u Doboju, učestvovali u širokom i sistematičnom napadu usmjerenom protiv civilnog stanovništva bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Doboja i Teslića, te počinili krivično djelo –zločin protiv čovječnosti, prenose b/h mediji.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu za ratne zločine na području Doboja i Teslića, a među optuženima je i Paravac Borislava (1943), koji je bio srpski član Predsjedništva BiH od 2003. do 2006. godine.

Optuženi se terete da su u periodu od početka maja 1992. godine, pa do kraja 1993. godine, zajedno sa vojnim, policijskim i paravojnim formacijama pod kontrolom struktura tadašnje Srpske autonomne oblasti Sjeverna Bosna (SAOSB) u Doboju, učestvovali u širokom i sistematičnom napadu usmjerenom protiv civilnog stanovništva bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Doboja i Teslića, te počinili krivično djelo –zločin protiv čovječnosti, prenose b/h mediji.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply