Moskva tvrdi da ID nije oborila avion

Objavljeno: 31.10.2015, 21:59h

Rusko ministarstvo saobraćaja odbacilo je tvrdnje da su ruski putnički avion, koji se srušio na Sinaju, oborili teroristi. “Ta informacija se ne može smatrati vjerodostojnom”, rekao je ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov, prenose agencije. Egipatski ogranak Islamske države (IS) tvrdi da su njegovi pripadnici oborili avion. I izvori iz egipatske službe bezbijednosti su saopštili da nema naznaka da je avion oboren. Prema preliminarnim rezultatima istrage, tehnički problem je uzrok pada ruskog aviona sa 224 putnika i članova posade, rekao je agenciji Rojters neimenovani bezbijednosni izvor, što potvrđuje prethodne navode da je pilot javio da ima tehničke probleme prije nego što je letjelica izgubila kontakt sa komandom leta i nestala sa radara. Do sada su pronađena tijela 150 žrtava u radijusu od pet kilometara, a pojedini izvori tvrde da je avion imao gotovo vertikalnu putanju pri padu. “Mnogi su umrli u sjedištima, vezani sigurnosnim pojasevima”, rekao je predstavnik egipatske bezbijednosne službe. Prema njegovim riječima, avion se prilikom pada raspao na dva dijela, a manji dio repa zapalio se i udario o stijenu. Pronađene su i obje crne kutije i poslate na analizu. Član egipatskog Komiteta za avionske nesreće Ajman al Mukadem rekao je da je pilot namjeravao da proba da sleti na prvi najbliži aerodrom, a problemi su se pojavili posle 23 minuta leta. “Avion je proizveden 1997. godine i do 2012. je bio u vlasništvu kompanije Metrodžet. Letjelica je imala oko 56.000 sati naleta za oko 21.000 letova”, naveo je Erbas, uz napomenu da nema više informacija o tome u kakvom je stanju bio avion. A321-200 je najveći avion Erbasove porodice letjelica pod nazivom A320, koja je mogla da preveze do 240 putnika. Prvi A321 je poletio u januaru 1994. godine, a do septembra 2015. Erbas je proizveo 6.500 aviona iz porodice A320.

Rusko ministarstvo saobraćaja odbacilo je tvrdnje da su ruski putnički avion, koji se srušio na Sinaju, oborili teroristi.

“Ta informacija se ne može smatrati vjerodostojnom”, rekao je ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov, prenose agencije.

Egipatski ogranak Islamske države (IS) tvrdi da su njegovi pripadnici oborili avion.

I izvori iz egipatske službe bezbijednosti su saopštili da nema naznaka da je avion oboren.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, tehnički problem je uzrok pada ruskog aviona sa 224 putnika i članova posade, rekao je agenciji Rojters neimenovani bezbijednosni izvor, što potvrđuje prethodne navode da je pilot javio da ima tehničke probleme prije nego što je letjelica izgubila kontakt sa komandom leta i nestala sa radara.

Do sada su pronađena tijela 150 žrtava u radijusu od pet kilometara, a pojedini izvori tvrde da je avion imao gotovo vertikalnu putanju pri padu.

“Mnogi su umrli u sjedištima, vezani sigurnosnim pojasevima”, rekao je predstavnik egipatske bezbijednosne službe. Prema njegovim riječima, avion se prilikom pada raspao na dva dijela, a manji dio repa zapalio se i udario o stijenu.

Pronađene su i obje crne kutije i poslate na analizu. Član egipatskog Komiteta za avionske nesreće Ajman al Mukadem rekao je da je pilot namjeravao da proba da sleti na prvi najbliži aerodrom, a problemi su se pojavili posle 23 minuta leta.

“Avion je proizveden 1997. godine i do 2012. je bio u vlasništvu kompanije Metrodžet. Letjelica je imala oko 56.000 sati naleta za oko 21.000 letova”, naveo je Erbas, uz napomenu da nema više informacija o tome u kakvom je stanju bio avion.

A321-200 je najveći avion Erbasove porodice letjelica pod nazivom A320, koja je mogla da preveze do 240 putnika. Prvi A321 je poletio u januaru 1994. godine, a do septembra 2015. Erbas je proizveo 6.500 aviona iz porodice A320.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply