Lufthanza i Er Frans-KLM obustavljaju letove iznad Sinaja

Objavljeno: 31.10.2015, 18:58h

Dvije najveće evropske aviokompanije odlučile su da obustave letove iznad Sinajskog poluostrva dok čekaju na razjašnjenje šta je izazvalo pad ruskog putničkog aviona rano jutros na tom području, kada je poginulo svih 224 putnika i članova posade. Njemačka aviokompanija Lufthanza i francusko-holandska aviokompanija Er Frans-KLM odlučile su da izbjegnu tu oblast iz bezbijednosnih razloga, saopštile su portparolke ova dva avioprevoznika. Njemačka aviokompanija ima manje od 10 letova dnevno, koji prelaze preko ovog područja. Za sad, njemačka aviokompanija koristiće obilazne rute za destinacije u regionu, prenio je Tanjug vijest AP. “‘Er Frans’ potvrđuje da je preduzeo, iz predostrožnosti, mjere da izbjegne letove iznad zone Sinaja”, rekla je portparolka tog avioprevoznika. Rusko ministarstvo saobraćaja odbacilo je medijske navode da su ruski putnički avion oborili teroristi raketom zemlja-vazduh, nakon što je ogranak ekstremističke grupe Islamska država u Egiptu na društvenim mrežama preuzeo odgovornost za rušenje ruskog aviona.

Dvije najveće evropske aviokompanije odlučile su da obustave letove iznad Sinajskog poluostrva dok čekaju na razjašnjenje šta je izazvalo pad ruskog putničkog aviona rano jutros na tom području, kada je poginulo svih 224 putnika i članova posade.

Njemačka aviokompanija Lufthanza i francusko-holandska aviokompanija Er Frans-KLM odlučile su da izbjegnu tu oblast iz bezbijednosnih razloga, saopštile su portparolke ova dva avioprevoznika.

Njemačka aviokompanija ima manje od 10 letova dnevno, koji prelaze preko ovog područja.

Za sad, njemačka aviokompanija koristiće obilazne rute za destinacije u regionu, prenio je Tanjug vijest AP.

“‘Er Frans’ potvrđuje da je preduzeo, iz predostrožnosti, mjere da izbjegne letove iznad zone Sinaja”, rekla je portparolka tog avioprevoznika.

Rusko ministarstvo saobraćaja odbacilo je medijske navode da su ruski putnički avion oborili teroristi raketom zemlja-vazduh, nakon što je ogranak ekstremističke grupe Islamska država u Egiptu na društvenim mrežama preuzeo odgovornost za rušenje ruskog aviona.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply