Putešestvije, šesti dan… Takoreći Ulm

Objavljeno: 23.10.2015, 10:25h

Nismo ranili. Računali smo sa maglom, ali ta matematika nije pila vodu. Možda zbog toga što nije bila žedna, ili što ima afinitete prema drugim tekućinama. Od rane zore ogreja nas sunce. Po starom receptu privezasmo biciklističku opremu za kamper, a ostatak poređasmo ispod šoferšajbne da se suši, i otisnusmo se putem prema Ulmu, računajući da se tamo može napraviti neki krug po Dunavu ili nečemu drugom. Put je ponovo bio išaran raznim bojama iz palete najtoplijihh. Neobuzdani požari su se širili šumama Baden-Virtemberga i Bavarske, dovodeći u opasnost pisca ovih redova da pomene impresioniste, pramenove i ranu jesen, ali se on krajnjim naporom otrgao od tih fraza, mada je sve bilo protiv njega. Kao po pravilu lepo vreme se završavalo onda kada bi mi planirali da bicikliramo. Tako bi i u Ulmu. Kišni oblkaci kao da nas čekaju. Zato se odrekosmo iliuzije da ćemo voziti niz Dunav, pa produžismo dalje do gradića Dahau, u predgrađu Minhena, odakle nameravasmo da se pridružimo svetovnim proslavama u čast piva, pečenih kolenica i kobasica. Inače, ovaj gradić je osim po uređenju koncentracionog logora poznat i kao urbana celina zaštićena od neke sile koja mu ne dozvoljava da se ofuca kao papudžijski mačak, već da uvek bude lep, starovremen i blistav na polzu njegovih stanovnika i na radost turističkih radnika. Kada mu se popnete na vrh glave možete videti prepoznatljive objekte Minhena u daljini, gde Bajern nosi ime i fudbalski klub, kao i oblast gde se nalazi. Zatekosmo i fajront neke izložbe automobilskih i motociklističkih oldtajmera, tako da smo uspeli da odgledamo neke saobrćajne fosile u još uvek dobrom stanju, mada su njihovi ispisnici odavno pretopljeni u druge svrhe i davno iskorišteni još u onom ratu. Sva biciklistička oprema je ponovo bila suva, uz pomoć sila koje se trude da istisnu vodu iz pokislog materijala. Kojima i ovaj put blagodarimo. Kratka šetnja radi upoznavanja terena. Večera u obliku ručka. Odmor. Sutrašnji dan zahteva dodatna naprezanja u smislu konzumiranja i varenja. Za to se treba pravoremeno pripremiti.

Nismo ranili. Računali smo sa maglom, ali ta matematika nije pila vodu. Možda zbog toga što nije bila žedna, ili što ima afinitete prema drugim tekućinama. Od rane zore ogreja nas sunce. Po starom receptu privezasmo biciklističku opremu za kamper, a ostatak poređasmo ispod šoferšajbne da se suši, i otisnusmo se putem prema Ulmu, računajući da se tamo može napraviti neki krug po Dunavu ili nečemu drugom.

IMG_9682

Cvijetni aranžman

8574eb7e3d1fee289ab80973331206570944973db911e6fd603dc0f98a3be8e0

Oldtajmeri

Put je ponovo bio išaran raznim bojama iz palete najtoplijihh. Neobuzdani požari su se širili šumama Baden-Virtemberga i Bavarske, dovodeći u opasnost pisca ovih redova da pomene impresioniste, pramenove i ranu jesen, ali se on krajnjim naporom otrgao od tih fraza, mada je sve bilo protiv njega. Kao po pravilu lepo vreme se završavalo onda kada bi mi planirali da bicikliramo. Tako bi i u Ulmu. Kišni oblkaci kao da nas čekaju. Zato se odrekosmo iliuzije da ćemo voziti niz Dunav, pa produžismo dalje do gradića Dahau, u predgrađu Minhena, odakle nameravasmo da se pridružimo svetovnim proslavama u čast piva, pečenih kolenica i kobasica. Inače, ovaj gradić je osim po uređenju koncentracionog logora poznat i kao urbana celina zaštićena od neke sile koja mu ne dozvoljava da se ofuca kao papudžijski mačak, već da uvek bude lep, starovremen i blistav na polzu njegovih stanovnika i na radost turističkih radnika. Kada mu se popnete na vrh glave možete videti prepoznatljive objekte Minhena u daljini, gde Bajern nosi ime i fudbalski klub, kao i oblast gde se nalazi.

Zatekosmo i fajront neke izložbe automobilskih i motociklističkih oldtajmera, tako da smo uspeli da odgledamo neke saobrćajne fosile u još uvek dobrom stanju, mada su njihovi ispisnici odavno pretopljeni u druge svrhe i davno iskorišteni još u onom ratu.

Sva biciklistička oprema je ponovo bila suva, uz pomoć sila koje se trude da istisnu vodu iz pokislog materijala. Kojima i ovaj put blagodarimo.

Kratka šetnja radi upoznavanja terena. Večera u obliku ručka. Odmor.

Sutrašnji dan zahteva dodatna naprezanja u smislu konzumiranja i varenja. Za to se treba pravoremeno pripremiti.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register