Grčka: Štrajk novinara zbog TV licenci

Objavljeno: 23.10.2015, 12:52h

Najveći sindikat grčkih novinara proglasio je jednodnenvi štrajk zbog Vladinog plana o izdavanju televizijskih licenci sledeće godine. Današnji štrajk usklađen je sa dugo očekivanom posjetom francuskog predsjednika Fransoa Olanda Atini, o kojoj državna televizija i dalje izvještava, prenosi RTS. Vlada je saopštila da će održati aukcije za sve privatne televizijske licence sledeće godine, što znači da će biti uvedeni strožiji finansijski standardi za emitere. Sindikat novinara ESIEA saopštio je da te mjere “neće zaštiti novinarsku profesiju”, prenio je AP. Generalni štrajk u Grčkoj zbog najavljenih mjera štednje zakazan je za 12. novembar.

Najveći sindikat grčkih novinara proglasio je jednodnenvi štrajk zbog Vladinog plana o izdavanju televizijskih licenci sledeće godine.

Današnji štrajk usklađen je sa dugo očekivanom posjetom francuskog predsjednika Fransoa Olanda Atini, o kojoj državna televizija i dalje izvještava, prenosi RTS.

Vlada je saopštila da će održati aukcije za sve privatne televizijske licence sledeće godine, što znači da će biti uvedeni strožiji finansijski standardi za emitere.

Sindikat novinara ESIEA saopštio je da te mjere “neće zaštiti novinarsku profesiju”, prenio je AP.

Generalni štrajk u Grčkoj zbog najavljenih mjera štednje zakazan je za 12. novembar.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply