Vladika Nikanor reketira sveštenike

Objavljeno: 29.08.2015, 20:09h

Vladika banatski Nikanor reketira svoje sveštenike i svjesno tjera u bankrot crkvene opštine, saznaje Blic, navodeći da taj episkop kasu puni naplaćivanjem poreza na izmišljene prihode. U Eparhiji banatskoj razrez koji vladika, umjesto po ostvarenom prihodu, odokativno naplaćuje sveštenstvu, tj. crkvenim opštinama iznosi 16 % i sliva se u eparhijsku kasu Nikanora. Vladika, poznat po događajima koji najmanje imaju veze s duhovnošću, sada je posegao za novom metodom zarade – naplaćuje sopstvenom sveštenstvu porez na zaradu koju i nisu ostvarili, piše Blic.

Vladika banatski Nikanor reketira svoje sveštenike i svjesno tjera u bankrot crkvene opštine, saznaje Blic, navodeći da taj episkop kasu puni naplaćivanjem poreza na izmišljene prihode.

U Eparhiji banatskoj razrez koji vladika, umjesto po ostvarenom prihodu, odokativno naplaćuje sveštenstvu, tj. crkvenim opštinama iznosi 16 % i sliva se u eparhijsku kasu Nikanora.

Vladika, poznat po događajima koji najmanje imaju veze s duhovnošću, sada je posegao za novom metodom zarade – naplaćuje sopstvenom sveštenstvu porez na zaradu koju i nisu ostvarili, piše Blic.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register