Za tri dana spašeno više od 5.000 migranata

Objavljeno: 31.05.2015, 18:02h

Više od 5.000 migranata spašeno je u Sredozemnom moru u posljednja tri dana, dok još traje akcija spašavanja 500 migranata, saopšteno je iz Evropske agencije za praćenje spoljnih granica Šengen zone (Fronteks). “Tokom akcije pronađeno je 17 umrlih migranata”, navodi Fronteks, čime je potvrdio ranije iznesene podatke italijanske obalske straže. U luku Augusta na Siciliji stiglo je 454 preživjelih migranata, a dopremljena su i tijela 17 umrlih migranata, prenosi Rojters. Operacija spašavanja migranata koji su isplovili iz Libije sa 25 brodića, počela je 29. maja, ali je u toku još pet akcija spašavanja približno 500 novih migranata, navodi Frontex, prenosi Srna. “Ovo je najveći talas migranata u 2015. godini”, naglasio je direktor Frontexa Fabris Leđeri. U akciji spašavanja učestvuju britanski, malteški, belgijski i italijanski brodovi, kao i irski i finski avioni. Od početka godine više od 45.000 imigranata stiglo je u Italiju, a prema podacima Međunarodne organizacije za migraciju, 1.770 muškaraca, žene i djece nestalo u pokušaju da morem stigne do evropskog kopna.

Više od 5.000 migranata spašeno je u Sredozemnom moru u posljednja tri dana, dok još traje akcija spašavanja 500 migranata, saopšteno je iz Evropske agencije za praćenje spoljnih granica Šengen zone (Fronteks).

“Tokom akcije pronađeno je 17 umrlih migranata”, navodi Fronteks, čime je potvrdio ranije iznesene podatke italijanske obalske straže.

U luku Augusta na Siciliji stiglo je 454 preživjelih migranata, a dopremljena su i tijela 17 umrlih migranata, prenosi Rojters.

Operacija spašavanja migranata koji su isplovili iz Libije sa 25 brodića, počela je 29. maja, ali je u toku još pet akcija spašavanja približno 500 novih migranata, navodi Frontex, prenosi Srna.

“Ovo je najveći talas migranata u 2015. godini”, naglasio je direktor Frontexa Fabris Leđeri.

U akciji spašavanja učestvuju britanski, malteški, belgijski i italijanski brodovi, kao i irski i finski avioni.

Od početka godine više od 45.000 imigranata stiglo je u Italiju, a prema podacima Međunarodne organizacije za migraciju, 1.770 muškaraca, žene i djece nestalo u pokušaju da morem stigne do evropskog kopna.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register