Markač počasni građanin Zagreba

Objavljeno: 31.05.2015, 17:54h

Penzionisani hrvatski general Mladen Markač, koga je Haški tribunal oslobodio optužbi za ratne zločine tokom akcije Oluja, proglašen je počasnim građaninom Zagreba na svečanoj sjednici Gradske skupštine kojom je obilježen Dan grada. Mladen Markač, koga je Haški tribunal oslobodio optužbi za ratne zločine tokom akcije Oluja 1995. godine, zahvalio je na povelji i rekao da priznanje prima “u ime svih branitelja” grada Zagreba i Hrvatske. Penzionisani hrvatski general je rekao da se ratni veterani ne smiju zaboraviti jer bi se time zaboravila “istorija naše zemlje u kojoj smo ostvarili samostalnu i slobodnu Hrvatsku”, prenosi RSE.

Penzionisani hrvatski general Mladen Markač, koga je Haški tribunal oslobodio optužbi za ratne zločine tokom akcije Oluja, proglašen je počasnim građaninom Zagreba na svečanoj sjednici Gradske skupštine kojom je obilježen Dan grada.

Mladen Markač, koga je Haški tribunal oslobodio optužbi za ratne zločine tokom akcije Oluja 1995. godine, zahvalio je na povelji i rekao da priznanje prima “u ime svih branitelja” grada Zagreba i Hrvatske.

Penzionisani hrvatski general je rekao da se ratni veterani ne smiju zaboraviti jer bi se time zaboravila “istorija naše zemlje u kojoj smo ostvarili samostalnu i slobodnu Hrvatsku”, prenosi RSE.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register