Džihadisti oteli 500 djece

Objavljeno: 31.05.2015, 20:26h

Ekstremisti Islamske države oteli 500 djece iz dvije iračke provincije i odveli ih u svoje baze u Iraku i Siriji, a iračke vlasti strahuju da će džihadisti koristiti djecu za buduće terorističke napade. “Islamska država”kidnapovala je u posljednjih nedjelju dana najmanje 400 djece iz zapadne iračke provincije Anbar i odvela ih u svoje baze u Iraku i Siriji”, naveo je član vijeća pokrajine Anbar Mohamed Farhan. On je precizirao da je najviše kidnapovanja bilo u gradovima Ar-Ratba, Al-Kaim, Anah i Rava i da je akcija terorista trajala više od sedam dana, prenosi Srna. Zvaničnici ove provincije su naveli da bi ekstremisti lako mogli djecu da naoružaju i osposobe za terorističke napade. U iračkoj provinciji Dajla oteto je stotinjak djece mlađe od 16 godina. Vlasti vjeruju da će djeca imati određene treninge, a potom kada budu osposobljena biće prevezena i na druge teritorije pod kontrolom Islamske države, uključujući i Siriju.

Ekstremisti Islamske države oteli 500 djece iz dvije iračke provincije i odveli ih u svoje baze u Iraku i Siriji, a iračke vlasti strahuju da će džihadisti koristiti djecu za buduće terorističke napade.

“Islamska država”kidnapovala je u posljednjih nedjelju dana najmanje 400 djece iz zapadne iračke provincije Anbar i odvela ih u svoje baze u Iraku i Siriji”, naveo je član vijeća pokrajine Anbar Mohamed Farhan.

On je precizirao da je najviše kidnapovanja bilo u gradovima Ar-Ratba, Al-Kaim, Anah i Rava i da je akcija terorista trajala više od sedam dana, prenosi Srna.

Zvaničnici ove provincije su naveli da bi ekstremisti lako mogli djecu da naoružaju i osposobe za terorističke napade.

U iračkoj provinciji Dajla oteto je stotinjak djece mlađe od 16 godina.

Vlasti vjeruju da će djeca imati određene treninge, a potom kada budu osposobljena biće prevezena i na druge teritorije pod kontrolom Islamske države, uključujući i Siriju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register