Češka se plaši prelaska na euro zbog dugova Grčke

Objavljeno: 31.05.2015, 18:20h

Češka se plaši prelaska na euro zbog straha da bi morala da plaća dugove Grčke rekao je ministar finansija Andrej Babiš nakon sastanka o euru kod predsjednika Češke Miloša Zemana, i predložio da se Česi o ulasku u eurozonu izjasne na referendumu. “Tu su i negativni aspekti i to ključni ekonomske prirode. Za mene je glavna nepoznanica Grčka. Svako zna da Grčka neće platiti svoje dugove, da je bankrotirala”, kazao Babiš zašto je protiv brzog prelaska na euro, prenosi Beta. Češki predsjednik Zeman, kao pristalica što hitnijeg ulaska Češke u eurozonu, razgovarao je danas u zamku Lani kraj Praga sa premijerom Bohuslavom Sobotkom, ministrom finansija Andrejom Babišom, guvernerom Češke narodne banke Miroslavom Singerom i viceguvernerom Jiržijim Rusnokom o tome kako da se prekine otezanje sa obavezom uvođenja eura sa kojom se Češka složila prilikom ulaska u Evropsku uniju.

Češka se plaši prelaska na euro zbog straha da bi morala da plaća dugove Grčke rekao je ministar finansija Andrej Babiš nakon sastanka o euru kod predsjednika Češke Miloša Zemana, i predložio da se Česi o ulasku u eurozonu izjasne na referendumu.

“Tu su i negativni aspekti i to ključni ekonomske prirode. Za mene je glavna nepoznanica Grčka. Svako zna da Grčka neće platiti svoje dugove, da je bankrotirala”, kazao Babiš zašto je protiv brzog prelaska na euro, prenosi Beta.

Češki predsjednik Zeman, kao pristalica što hitnijeg ulaska Češke u eurozonu, razgovarao je danas u zamku Lani kraj Praga sa premijerom Bohuslavom Sobotkom, ministrom finansija Andrejom Babišom, guvernerom Češke narodne banke Miroslavom Singerom i viceguvernerom Jiržijim Rusnokom o tome kako da se prekine otezanje sa obavezom uvođenja eura sa kojom se Češka složila prilikom ulaska u Evropsku uniju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register