Svađa na Saboru SPC

Objavljeno: 16.05.2015, 12:19h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je optužio vladiku bačkog Irineja da želi da napravi puč u Saboru Srpske pravoslavne crkve, a Irinej mu je odgovorio da ni on nije bezgrešan i da može doći pod udar istrage. Crkveni parlament se, kako saznaje beogradski dnevnik Blic, podijelio oko pitanja privremenog razrješenja vladika Georgija i Filareta u dva tabora. Patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije predvode grupu koja smatra da je Sinod postupio zakonito kada je privremeno razriješio dvojicu vladika, dok Irinej bački i banatski Nikanor tvrde suprotno.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je optužio vladiku bačkog Irineja da želi da napravi puč u Saboru Srpske pravoslavne crkve, a Irinej mu je odgovorio da ni on nije bezgrešan i da može doći pod udar istrage.

Crkveni parlament se, kako saznaje beogradski dnevnik Blic, podijelio oko pitanja privremenog razrješenja vladika Georgija i Filareta u dva tabora. Patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije predvode grupu koja smatra da je Sinod postupio zakonito kada je privremeno razriješio dvojicu vladika, dok Irinej bački i banatski Nikanor tvrde suprotno.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register