Proširenje istrage u slučaju infekcije beba

Objavljeno: 30.04.2015, 09:21h

Na proširenje istrage upućuju i rezultati dopunskog vještačenja Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu

Istraga zbog infekcija beba u bjelopoljskom porodilištu biće proširena na još nekoliko osoba, jer na to upućuju dopunski rezultati vještačenja rađenog u Beogradu, saznaju Vijesti od pouzdanog, ali neimenovanog izvora iz Tužilaštva.

“Na proširenje istrage upućuju i rezultati dopunskog vještačenja Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu, da je neonatalna sepsa ustanovljena kod novorođenčadi predstavljala opasnu zaraznu bolest“, kazao je izvor Vijesti iz VDT.

Dopunski nalaz vještačenja briseva i drugih dokaza izuzetih iz bjelopoljske Opšte bolnice stigao je u Više tužilaštvo prije 15 dana.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo protiv zdravlja ljudi, u jednoipomjesečnom pritvoru bili su bivši direktor bolnice Tomislav Jeremić i načelnici Ginekološko-akušerskog odjeljenja Zvonko Puletić i Neonatologije Haka Tahirović.

Infekcija u bjelopoljskom porodilištu izbila je u novembrua prošle godine, a u Klinički centar Crne Gore od 3. do 11. novembra potom je primljeno petoro novorođenčadi, od kojih je jedno preminulo, podsjećaju Vijesti.

 

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply