Grci zaplijenili cigarete iz Duvanskog

Objavljeno: 15.04.2015, 09:00h

Grčki istražni organi su krajem marta zaplijenili 146,5 tona cigareta egipatskog brenda “kldeopatra” na brodu “Gene 3”, koji je isplovio iz Luke Bar

Grčki istražni organi su krajem marta zaplijenili 146,5 tona cigareta egipatskog brenda “kldeopatra” na brodu “Gene 3”, koji je isplovio iz Luke Bar. Cigarete vrijedne skoro 20 miliona eura, Duvanski kombinat A.D. Podgorica (DKP) je, navodno, poslao u Libiju, objavile su podgoričke Vijesti.

Predstavnica Uprave carina Jelena Perućica je kazala za ovaj dnevnik da je riječ o zakonitom poslu i da je kod te isporuke u potpunosti primijenjeno nacionalno zakonodavstvo i carinski propisi.

Uprkos tome, grčke vlasti tvrde da je riječ o švercu i da su cigarete trebale da budu istovarene u toj zemlji.

Tamošnji mediji citiraju grčke istražne organe, koji govore da su znali “za tu krijumčarsku pošiljku namijenjenu grčkom tržištu” i da su pratili kretanje broda.

Oglasite su se i egipatske vlasti, koje su proslijedile dokument u kome je navedeno da su cigarete “kleopatra” iz Crne Gore lažne i da se radi o imitaciji, prenose Vijesti.

Egipatski brend cigareta “kleopatra” nekoliko godina proizvodi se u Duvanskom kombinatu u Podgorici, koji je u stečaju. Paklice su označene kao da se legalno proizvode u Egiptu.

Prije tri godine nedjeljnik Monitor je opširno pisao o ovom sumnjivom poslu.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register