Svjetski dan nepušenja

Objavljeno: 31.05.2014, 08:28h

Svjetska zdravstvena organizacija je 31. maj proglasila Svjetskim danom nepušenja da bi podsjetili javnost o štetnosti pušenja za zdravlje ljudi. Pušenje je još uvijek društveno prihvatljiva pojava, pa se ovisnost o duvanu ne smatra teškom ovisnošću kao ona o drogama ili alkoholu. U Crnoj Gori postoji značajna tendencija smanjenja broja pušača u svim starosnim kategorijama, pokazala su istraživanja Instituta za javno zdravlje, urađena lani povodom Nacionalnog dana kontrole duvana koji se obilježava 11. novembra. Prema rezultatima studije koju su sproveli profesori sa američkog Univerziteta u Vašingtonu, u Crnoj Gori pušača ima 27 odsto.  

Svjetska zdravstvena organizacija je 31. maj proglasila Svjetskim danom nepušenja da bi podsjetili javnost o štetnosti pušenja za zdravlje ljudi.

Pušenje je još uvijek društveno prihvatljiva pojava, pa se ovisnost o duvanu ne smatra teškom ovisnošću kao ona o drogama ili alkoholu.

U Crnoj Gori postoji značajna tendencija smanjenja broja pušača u svim starosnim kategorijama, pokazala su istraživanja Instituta za javno zdravlje, urađena lani povodom Nacionalnog dana kontrole duvana koji se obilježava 11. novembra.

Prema rezultatima studije koju su sproveli profesori sa američkog Univerziteta u Vašingtonu, u Crnoj Gori pušača ima 27 odsto.

 

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply