Prvorangirani ponuđači za male hidrocentrale

Objavljeno: 31.12.2013, 17:21h

Na osnovu sprovedenog otvorenog postupka po Javnom oglasu za davanje koncesija za korišćenje vodotoka za izgradnju malih hidroelektrana u Crnoj Gori, od 11.07.2013, Tenderska komisija je utvrdila rang listu ponuđača za sljedeće vodotoke:

Na osnovu sprovedenog otvorenog postupka po Javnom oglasu za davanje koncesija za korišćenje vodotoka za izgradnju malih hidroelektrana u Crnoj Gori, od 11.07.2013, Tenderska komisija je utvrdila rang listu ponuđača za sljedeće vodotoke:

Za vodotok Vrbnica prvorangirani ponuđač je Konzorcijum Interenergo. Vodeći član konzorcijuma Interenergo je kćerka kompanija poznate austrijske kompanije Kelag, koja posjeduje veliki broj energetskih objekata u Evropi. Drugorangirani ponuđač je Energie Zotter Bau GmbH &Co KG, takođe poznata firma iz Austrije.

Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Đurička rijeka sa pritokama, stekao je ponuđač Konzorcijum „Plava Hydro Power”, čiji su članovi Triangle General Contractros, ING, Peć, koja je kćerka kompanija američke kompanije Triangle GC INC, kao i Gradnja DOO, Bijelo Polje.

Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Bistrica, pritoka Ljuboviđe, stekao je ponuđač Konzorcijum „Hydro Bistrica” čiji su članovi Synergy DOO, Podgorica, Vodni Zdroje a.s., Praha, Češka Republika, Triangle GC ING, Peć i Gradnja DOO, Bijelo Polje.

Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Kaludarska stekao je ponuđač „Hidroenergija Montenegro” DOO, Berane.

Takođe, na osnovu sprovedenog otvorenog postupka po Javnom oglasu za davanje koncesija za korišćenje vodotoka Kutska i Mojanska rijeka za izgradnju malih hidroelektrana, od 22.11.2013. godine ,Tenderska komisija je utvrdila rang listu ponuđača za sljedeće vodotoke:

Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Mojansku rijeku, stekao je Konzorcijum „Kutska i Mojanska“ koga čine sljedeći članovi GREEN SOLUTIONS DOO, Podgorica, POPOVIĆ ELEKTRO SISTEM DOO, Podgorica i HIDROENERGIJA MONTENEGRO DOO, Berane.

Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Kutska rijeka, stekao je takođe Konzorcijum „Kutska i Mojanska“. Ovaj konzorcijum je bio jedini ponuđač za Kutsku i Mojansku.

Na ovu rang listu ponuđač ima pravo da, u roku od 15 dana od dana objavljivanja liste na internet stranici nadležnog organa, podnese prigovor Komisiji za koncesije Vlade Crne Gore, saopštila je PR služba Ministarstva ekonomije.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply