HEY JOE

Objavljeno: 30.11.2013, 00:24h

Hey Joe, where you goin’ with that gun in your hand Hey Joe, I said, where you goin’ with that gun in your hand… Billy Roberts Neki fudbaler Jozo Šimunić je pra par dana pozdravljao stadionsku publiku ustaškim pozdravom “Za dom”, a nevični gledatelji su mu otpozdravljali “Spremni”, čime su kompletirali bruku. E tog Šimunića zovu Joe, kako saznah, i od tada ne mogu da izbijem iz glave napred navedene stihove koje je genijalni gitarista Jimi Hendrix lansirao u večnost. Na ovoj fotografiji možete videti Joe-a sa pištoljem u desnoj ruci koji je krenuo negde, kao u onim stihovima. Naravno, svako je svedok da u materijalnom smislu moja prethodna rečenica nije tačna. U prenesenom značenju stvari stoje drugačije, jer je govor mržnje odjeknuo kao pucanj i mikrofon u njegovim rukama je postao oružje. Televizija mu je povećala domet i ponovo pogodila one porodice sa čijim članovima su oni što su se pozdravljali na Joe-ov način i komunicirali hladnim oružjem, maljem, srbosjekom… Pucanj je probudio i produbio stare rane. A niko da im se izvini. Eto šta se dešava kada majmun uđe u tenak.   http://www.youtube.com/watch?v=ieVzyyw0Tio

Hey Joe, where you goin’ with that gun in your hand
Hey Joe, I said, where you goin’ with that gun in your hand…
Billy Roberts

Neki fudbaler Jozo Šimunić je pra par dana pozdravljao stadionsku publiku ustaškim pozdravom “Za dom”, a nevični gledatelji su mu otpozdravljali “Spremni”, čime su kompletirali bruku. E tog Šimunića zovu Joe, kako saznah, i od tada ne mogu da izbijem iz glave napred navedene stihove koje je genijalni gitarista Jimi Hendrix lansirao u večnost.
Na ovoj fotografiji možete videti Joe-a sa pištoljem u desnoj ruci koji je krenuo negde, kao u onim stihovima.

Naravno, svako je svedok da u materijalnom smislu moja prethodna rečenica nije tačna. U prenesenom značenju stvari stoje drugačije, jer je govor mržnje odjeknuo kao pucanj i mikrofon u njegovim rukama je postao oružje. Televizija mu je povećala domet i ponovo pogodila one porodice sa čijim članovima su oni što su se pozdravljali na Joe-ov način i komunicirali hladnim oružjem, maljem, srbosjekom… Pucanj je probudio i produbio stare rane. A niko da im se izvini.

Eto šta se dešava kada majmun uđe u tenak.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ieVzyyw0Tio

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply