Otmica zbog seksualne orijentacije

Objavljeno: 08.10.2013, 17:26h

Porodice unajmila otmičare da otmu člana njihovog člana homoseksualca, a onda ga liječili od opsjednutosti…

Beogradska Gej strejt alijansa (GSA) je saopštila da im se za pomoć obratio A.A. (22) iz jednog grada u Istočnoj Srbiji i prijavio nestanak svog partnera M.M. (29), koji u tom gradu živi zajedno s njim. A.A. sumnja da iza nestanka njegovog partnera stoji porodica M.M. koja živi u jednom mjestu u Sandžaku.

Oteti mladić je na kraju pronađen u porodičnoj kući u Sandžaku.

Prema riječima M.M, nakon što su ga oteli iz kuće u kojoj je živio sa svojim partnerom, trojica otmičara su ga odvezla i predala članovima porodice, koja ga je, potom, prebacila u Crnu Goru u jedan vjerski objekat, gdje su se zadržali dva dana. Nihovo ubeđenje je, prema rečima M.M, bilo da je on “opsednut“ i da će se određenom vjerskom službom to i dokazati, a zatim ga i ”vratiti na pravi put“.

Međutim, tokom vjerskog obreda ništa nije ukazalo da je M.M. ”opsjednut“, te su ga nakon toga vratili u porodičnu kuću u rodnom mjestu.

M.M. je, nakon što je policiji rekao da ne želi više da ostane u rodnom mjestu, došao u Beograd. M.M. tvrdi da je njegova otmica naručena od strane članova njegove porodice koji ne žele da prihvate njegovu homoseksualnost.

O cijelom slučaju postoje još mnogobrojni detalji, ali GSA ne može da ih otkriva da ne bi ugrozila istragu koja je u toku.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register