Jak zemljotres u Hrvatskoj

Objavljeno: 30.07.2013, 18:22h

Seizmološke službe  Hrvatske zabilježili su danas u 14:58 jak potres s epicentrom 15 km sjeveroistočno od Senja. Kako javlja Europski mediteranski seizmološki centar, epicentar je bio 17 kilometara jugozapadno od Ogulina, na dubini od 10 kilometara. Potres se osim u Zagrebu i centralnoj Hrvatskoj intenzivno osjetio i na području Novog Vinodolskog te Gospića gdje se tlo zatreslo dva puta u tri sekunde. Potres se osjetio i u Rijeci, kao i u drugim primorskim mjestima i u Gorskom kotaru. Trenutno nema podataka o eventualnim štetama. Magnituda potresa iznosila je 4,6 prema Richteru i intenziteta u epicentru VI-VII stupnjeva Merkalijeve slkale.

Seizmološke službe  Hrvatske zabilježili su danas u 14:58 jak potres s epicentrom 15 km sjeveroistočno od Senja.

Kako javlja Europski mediteranski seizmološki centar, epicentar je bio 17 kilometara jugozapadno od Ogulina, na dubini od 10 kilometara.

Potres se osim u Zagrebu i centralnoj Hrvatskoj intenzivno osjetio i na području Novog Vinodolskog te Gospića gdje se tlo zatreslo dva puta u tri sekunde. Potres se osjetio i u Rijeci, kao i u drugim primorskim mjestima i u Gorskom kotaru. Trenutno nema podataka o eventualnim štetama.

Magnituda potresa iznosila je 4,6 prema Richteru i intenziteta u epicentru VI-VII stupnjeva Merkalijeve slkale.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply