Пинкогорци- медијска Света Инквизиција?

by | apr 4, 2013 | Blog | 5 comments

У подгоричком локалу “Дали” састали су се власник телевизије “Пинк” Жељко Митровић, новинар и публициста Шеки Радончић и бизнисмен Беба Поповић.

“Ми смо анализирали медијску сцену у Црној Гори не само у принтаним него и у електронским медијима, тако да смо дошли до закључка да постоји заиста велики простор, посебно када се ради о публици процрногорске орјентације”, објаснио је Шеки Радончић смисао састанка. Елем, све су прилике да вођа процрногораца у Црној Гори недостаје, па је “самоувоз” свјежих кадрова био неопходан.

Укратко, ванредни београдско- сарајевски експресни воз напречац забринутих појединаца је допутовао са транспарентом “Процрногорци свих околних земаља, свих вјера и нација, уједините се!”. Возовође локомативе тога воза су искочиле на станицу “Подгорица”, те одлучиле да ужурбано, у стању узбуне од некаквог пријетећег напада  из ваздуха, са мора и копна, формирају  “процрногорске новине и телевизију”, и то већ првог маја.

Отац, Син и Дух свети процрногорски?

Наравно, одмах се намеће и питање- а ко су ти процрногорци, та гладна и жедна публика за коју се у трку организују нови медији? Да ли ту циљну групу у ствари чине: Срби, Бошњаци, Албанци, Хрвати и Црногорци који су-  процрногорци? На примјер,  да ли је Србин који, схватајући озбиљност тешке социјално- економске ситуације у држави, сарађује са Црногорцима политички опредјељенима против власти у ствари- Србин процрногорац? Ако није, онда значи да Црногорци који су за промјене, и који су опозиција режиму,  такође нису процрногорци?! Гдје је та танка линија раздвајања публике коју виде:  Жељко-  који претендује да буде Отац процрногораца, Беба- као вјероватни Син процрногораца и  Шеки који хода као неки Дух свети процрногорски? Или је ово надобудно Свето Тројство напречац дотрчалих ликова у ствари брзопотезно пројектована балканска Света медијска инквизиција за простор Црне Горе?

Шта год да је у питању, једно је очигледно- да су у својој мисији орјентисани против Господара ову тројицу ликова би Срђан Кусовац кроз неку од својих “Побједа” одмах окарактерисао као здружену испоставу Београда и Сарајева,  коју су послали непријатељи да систематски униште државу Црну Гору! Како тих  оптужби нема,  онда је ова нова медијска иницијатива знак да су неспособни државни медији, електронски и штампани, потписали безусловну капитуацију пред опозиционим медијима у Црној Гори! Укратко, пропали су као и сва остала црногорска предузећа, те зрели за рециклажу и замјену.

Црта раздвајања и конфузије

Да резимирамо, Жељко и Шеки, са својом Бебом,  у наредним недјељама ће нам, наравно, објаснити и прецизирати ко су ти њихови претпостављени процрногорци као циљна медијска група.  Дакле, мораће дефинисати линију фронта, успут пратећи догађаје, који се у Црној Гори одвијају филмском брзином, да се не би спотакли.

Рецимо, колико до јуче Рањо Кривокапић је био највећи признати процрногорски Црногорац. Ипак, изненада је испалио изјаву у којој је устврдио да евентуални долазак Лекића на чело државе неће дестабилизовати Црну Гору, те њоме неочекивано поломио све главне изборне играчке свога коалиционог партнера. Наравно, не треба бити превише аналитичан па закључити да је главна играчка представника власти- ширење страха од промјена. Да ли је Рањо тим поступком заслужио избацивање из процрногорске публике нових медија, све са чланством, то би Света Инквизиција требала да каже?  Све и да не зна одговор на ово питање, једно је сигурно- ови сватови су село погријешили!

5 0 komentara

  1. Zipp

    U neduomici sam. Ko Vam je platio da napišete ovaj tekst: “Vijesti” i “Monitor”, ili Koštunica i Tadić?

  2. Vojin Grubač

    Списак је подугачак… Сви које сте небројали, али и Рањо који је тражио да га сврстам у опозицију. Пајо Нејаки није платио, нудио је наранџу, али ја не једем цитрус па није нашао своје мјесто у тексту. 🙂

    • Zipp

      Što ne volite narandže? Fine su one dok su freške, ali kako uvozimo uglavnom nekvalitetne – one najjeftinije, dobre su, tj.izgledaju relativno dobro dok su freške. Poslije kratkog vremena uvenu, nijesu ni za sok.
      Izgledaju dobre samo nekima-da se razumijemo. Ja volim nerandže, potrebne su mi organizmu, ali sam odmah prokužio da ove što se nude u prodavnicama nijesu one koje volim. Žvaćeš ih: bez mirisa, ukusa, soka.

  3. Vojin Grubač

    У Црну Гору се увозе, од стране злих сила НАТО факта- генетски модификоване наранџе. Да не бих пострадао, доживио генетске промјене, а промјене у генима могу изазавати и неповратнe политичке процесе у организму, одлучио сам да то воће посматрам нa фотографијама.
    Пајо Нејаки је дијељењем наранџи желио да измијени генетску политичку ситуацију у Црној Гори, међутим Драго Дрот је све то прозрио и навалио на овчије бедрице са Крнова, које нису увозне. Ма колико чудно било, овчице су спасиле Господара у Никшићу, а непоједене наранџе су увеле у фиоци. 🙂

  4. Vojin Grubač

    Ево са данас јавио Шеки, Свети дух процрногорски. Ха, ха, ха, … У преводу, лоцирао је антицрногорце у Монитору и Вијестима. 🙂

    RADONČIĆ: Sa medijske scene nestaće i Monitor i Vijesti
    05. april 2013.

Submit a Comment