Da li su nam potrebni društveni vrtovi?

Objavljeno: 04.02.2013, 09:20h

Hrvatski gradovi Varaždin, Ivanić-Grad i Virovitica su lani uspostavili društvene vrtove i građanima izdali parcele za sadnju bez naknade. Da li mislite da je ovako nešto potrebno da učini i lokalna vlast u Podgorici?

Hrvatski gradovi Varaždin, Ivanić-Grad i Virovitica su prošle godine po vrlo jednostavnom i brzom postupku uspostavili društvene vrtove i građanima izdali parcele za sadnju bez naknade.

Prošle nedjelje je Gradska kancelarija za strateško planiranje i razvoj grada javno prezentirala studiju mogućih lokacija za uređenje javnih gradskih vrtova na području grada Zagreba.

Društveni vrtovi postoje i u mnogim europskim gradovima. U Mariboru su napravili gradske vrtove u okviru projekta Evropske prijestonice kulture za što su dobili i sredstva EU.

Da li mislite da je ovako nešto potrebno da učini i lokalna vlast u Podgorici ili nekom drugom crnogorskom gradu?

Napomena: Komentarisati se može i na FB stranici.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

  1. Sloboda izražavanja says:

    Agronom i preduzetnik Maks fon Grafenštajn (Max von Grafenstein) 2010. odlučio je da građanima Berlina, koji nisu imali imanje u blizini grada, ali ni iskustva sa poljoprivredom, ponudi mogućnost da sami uzgajaju organsko povrće.

    Grafenštajn je došao na ideju da neiskorišćene i zapuštene javne površine, odnosno parkove, obrasle u travi i grmlje i nekultivisane šumarke na obodu grada iskoristi za realizaciju projekta koji bi, osim praktične koristi za njegove učesnike, povećao i svest građana o značaju organskog načina uzgoja biljaka.
    http://www.ekologija.rs/berlin-postaje-zelen

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register