Kuća od recikliranih flaša od piva

Objavljeno: 01.02.2013, 09:13h

Arhitekt Scott McCombs osmislio je zanimljiv način kako iskoristiti stotine hiljada flaša piva koje se popiju u kockarskom raju Las Vegasu. McCombs, koji se specijalizirao za arhitekturu okoline, izgradio je cijelu zgradu od recikliranih pivskih flaša. Za Morrow Royal Pavillon, koji se prostire na 2800 kvadratnih metara, trebalo mu je 500.000 boca, koje su prethodno polomljene i pretvorene u kompozitni materijal nazvan greenstone. Izgradnja neobične zgrade stajala je 1,4 miliona dolara, a gotovo svaki element, od kamina do ograde, sadrži staklenu komponentu. Većina radova na inovativnom zdanju izvedena je ručno i McCombsu je trebalo godinu i po da sve završi. Dizajner sada razmišlja o izgradnji rezidencijalnog naselja, koje bi bilo ekološki prihvatljivo, te i dalje prikuplja stotine hiljada boca koje odbace kockarnice u Las Vegasu.

Arhitekt Scott McCombs osmislio je zanimljiv način kako iskoristiti stotine hiljada flaša piva koje se popiju u kockarskom raju Las Vegasu.

McCombs, koji se specijalizirao za arhitekturu okoline, izgradio je cijelu zgradu od recikliranih pivskih flaša.

Za Morrow Royal Pavillon, koji se prostire na 2800 kvadratnih metara, trebalo mu je 500.000 boca, koje su prethodno polomljene i pretvorene u kompozitni materijal nazvan greenstone.

Izgradnja neobične zgrade stajala je 1,4 miliona dolara, a gotovo svaki element, od kamina do ograde, sadrži staklenu komponentu.

Većina radova na inovativnom zdanju izvedena je ručno i McCombsu je trebalo godinu i po da sve završi.

Dizajner sada razmišlja o izgradnji rezidencijalnog naselja, koje bi bilo ekološki prihvatljivo, te i dalje prikuplja stotine hiljada boca koje odbace kockarnice u Las Vegasu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register