Uhapšen šef budvanske kriminalističke policije

Objavljeno: 28.12.2012, 22:30h

Siniša Stojković je uhapšen vezano za postupak koji se vodi protiv službenika UP osumnjičenog da je prijetio novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić.

Šef Kriminalističke policije Područne jedinice Budva Siniša Stojković uhapšen je po nalogu Specijalnog tužioca za organizovani criminal, javljaju Vijesti online.

Stojković je, kako javljaju Vijesti online, uhapšen vezano za postupak koji se u Osnovnom državnom tužilaštvu vodi protiv službenika Uprave policije Milenka Miće Rabrenovića, osumnjičenog da je prijetio novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić.

“Postoji osnovana sumnja da je Siniša Stojković posredovao kod Osnovnog državnog tužioca u Podgorici da ne preduzima dalje službene radnje u postupku koji se vodi protiv osumnjičenog Milenka Rabrenovića, zbog prijetnji upućenih novinarki Oliveri Lakić”, saopštila je vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić.

Stojković je, prema njenim riječima, “tokom posredovanja upozorio tužioca da bi dalje vođenje tog postupka ugrozilo napredovanje Veselina Veljovića na mjesto direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost i Vladana Jokovića na mjesto direktora Uprave policije, ukazujući mu da su ova napredovanja navodno dogovorena u političkom vrhu”.

“Ukazao je takođe, da je u političkom vrhu navodno dogovoreno i razrješenje Vrhovnog državnog tužioca, zbog pogrešnih odluka koje je donosio. U kontekstu ovih okolnosti sugerisao je Osnovnom državnom tužiocu da se pazi pokrenutog postupka, jer bi u suprotnom i on mogao biti razriješen”, kazala je Čarapić.

Stojković je dugogodišnji pripadnik Uprave policije, koji je policijsku karijeru počeo prije duže od 20 godina.

On je 7. marta ove godine premješten iz Podgorice u Budvu.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register