E(P)CG

Objavljeno: 03.10.2012, 18:24h

Narod, koga vlast i opozicija od milja zovu „građani“, će počet ozbiljnije da se komeša, buni, protestuje, i što je po njih najgore, taj bunt se moguće neće moći kontrolisati. Sve to može izazvati nemire, nestabilnost, još veće pogoršanje stanja

Evo nam opet izbora tj. „izbora“. Kao i uvijek do sada pobijedit će najbolji – koalicija „Evropska Crna Gora“, tj. DPS, tj. Milo Đukanović.  Od 1945. kod nas uvijek pobjeđuju najbolji, i normalno,  uvijek jedni te isti – jer su rekosmo najbolji. 45-te smo imali kuglice i nekakve ćorave kutije, sad imamo kompjuterski „sređene“  i  uparene spiskove, i sprejeve. Tehnološko-izborno smo nesumnjivo napredovali ali je suštinski sve ostalo isto. Kralo se tada, krade se i sada. Formalno smo uveli višepartizam ali suštinski je ostao jednopartizam. Nijesam više siguran da ću za svog  života vidjeti kako taj višepartizam uopšte izgleda na djelu. Da li će stvarno doći do potopa i smaka svijeta – što mnogi misle da će se desiti ako bi se ne daj Bože promijenila vlast?!

No, narod je pametan i uvijek je znao da izabere. A ako neko i ne zna, na razne načine će mu se to objasniti:  obećanim poslom, asfaltom pored kuće, kreditom, oprostom duga, ucjenom ili strahom, pritiskom… Narod je znao da izabere i u Njemačkoj za vrijeme Hitlera, Srbiji za vrijeme Nepomena, Hrvatskoj za vrijeme Tuđmana.  Kod nas je birao iste i onda kada smo bili veliki Srbi  – mrzeći sve ostale i huškajući na njih, i kada smo postali veliki Crnogorci kojima su svi prijatelji, a samo Srbi arhineprijatelji.

I onda kada smo voljeli da vodimo ratove zbog mira, i sada kada je mir bez alternative. Onda kada je međunarodna zajednica bila sva neprijateljska, i sada kada su nam euro, atlanske, transatlanske, vojne, trgovinske, regionalne i svake druge integracije prioritet nad prioritetima i takođe „bez alternative“.

Opozicija je uvijek bila izdajnička, neprijateljska, antikomunistička, antidržavna,  antisrpska tj. anticrnogorska. Početkom 90-tih nije valjala jer je bila procrnogorska. Sredinom 90-tih kada se napravila koalicija LSCG i Narodna stranke nije valjala jer je bila srpsko-crnogorska, u poslednjih nekoliko godina ne valja jer je prosrpska. Jedino je vlast uvijek bila patriotska, državno/nacionalno ispravna,svjesna i savjesna.

No, poslije ovih „izbora“ više sve neće biti isto – siguran sam u to. Vlast koja sebe naziva „Evropska Crna Gora“ će biti na ivici apsolutne većine: par mandata više ili manje. Ako im bude falilo tih jedan ili dva poslanika za apsolutnu većinu u pomoć će im priskočiti tzv. Bošnjačka stranka koja je bošnjačka tačno toliko koliko je vlast nekada bila srpska a sada crnogorska. Stim, što će Bošnjaci-građani, moguće veoma skupo platiti tu cijenu onda kada balon pukne – a mislim da je on pri pucanju,  jer će gnijevna većina okriviti manjinu za bezizlaz u kome se našla.

Dakle, poslije 14-og oktobra, kada branitelji SFRJ, SRJ, SiCG, i sada Crne Gore, nastave da nekontrolisano vladaju, slijedi kolaps. Kolaps bi uslijedio i da nastane potop tj. da opozicija ili „opozicija“ dođe na vlast. Najduže 6 mjeseci poslije „izbora“ ugasit će se KAP a njegove dugove ćemo mi vraćati (odakle?). Penzije i plate iz budžeta će vjerovatno biti umanjene i počet će da kasne, uvest će se neke nove takse, prirezi, porezi, zarezi. Koalicija ECG će prodati većinski dio akcija EPCG, a Ranko će sve sa rukom na srcu, iz patriotizma i  viših ciljeva „nevoljno“ pristati da prodamo taj poslednji preostali veliki privredni resurs. Auto-putem ćemo se i dalje voziti na TVCG i u „Pobjedi“. Privatni poslodavci – „biznismeni“ će biti još nemilosrdniji prema svojim kmetovima: neograničeno radno vrijeme, otpuštanja sa posla će biti još nemilosrdnije i nekontrolisanije, nadnice još mizernije, mlade djevojke će morati još masovnije da im se podaju kako bi zadržale posao…

Narod, koga vlast i opozicija od milja zovu „građani“, će počet  ozbiljnije da se komeša, buni, protestuje, i što je po njih najgore, taj bunt se moguće neće moći kontrolisati. Sve to može izazvati nemire, nestabilnost, još veće pogoršanje stanja. Tada će vlast, koalicija ECG, proizvoditi neprijatelje na kub, i to će nam biti najrentabilnija, bojim se, i jedina proizvodnja.

Uz to, slijede obaveze i pritisci da hapse sami sebe. A kako niko ne hapsi samog sebe, ovo „Evropska Crna Gora“ će odjednom postati baš bzv. Tek tada ćemo vidjeti kakvo je u stvari EU sranje.

Bilo kako bilo, ne piše nam se dobro. Plašim se narednog razvoja događaja. Ne više zbog sebe – mene su potrošili i istrošili, već se plašim zbog svoje djece.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

  1. Veljko B Ilic says:

    Ne plasi se ZIPP–e! Ako se budes stalno plasio, kad ces zivjeti ZIPP-e? Izbori ce doci i proci, nece biti nikakvih nereda u Crnu nasu. Podji malo kod tetke, popij crnu nezacukranu prgu i pozdravi je puno. Proci ce vas taj ‘strah’ od izbora. Svi su izgledi da ce nas Milo jopet pobijediti. PS: Da li znate ista sta to bi sa Vukom, Vojom, Danilom i drugim nasim blogistima i komentatorima? Dje su sada vala Bogu? Sad su nam najpotrebniji. Zivjeli!