Traže se svemirski kopači zlata

Objavljeno: 30.04.2012, 14:05h

Kompanija u kojoj je reditelj Džejms Kameron savjetnik, dala je veoma neobičan oglas u kojem traži rudare za asteroide. “Tražimo nekoliko dobrih rudara za asteroide”, piše u oglasu kompanije “Planetary Resources”. U oglasu je navedeno da za ovaj posao traže odgovorne ljude spremene da se u potpunosti posvete poslu. “Ruke vam neće biti čiste, a ako vam se više takve sviđaju onda posao tražite negdje drugdje. Mi gradimo svemirske brodove i istražujemo asteroide. Ako vam treba dodatna motivacija za prijavu, nemojte se ni truditi. Uvijek smo u potrazi za izuzetnim talentima”. Bivši astronaut i savjetnik u ovom projektu koji za cilj ima da iz asteroida izvuče zlato, platinu i gorivo, Tom Džons, kaže da mnogi asteroidi blizu Zemlje imaju vrlo nestabilnu površinu koju gravitacija jedva održava na okupu. “Ne bi trebalo biti preteško osmisliti spravu koja će pokupiti materijale sa asteroida.”

Kompanija u kojoj je reditelj Džejms Kameron savjetnik, dala je veoma neobičan oglas u kojem traži rudare za asteroide.

“Tražimo nekoliko dobrih rudara za asteroide”, piše u oglasu kompanije “Planetary Resources”.

U oglasu je navedeno da za ovaj posao traže odgovorne ljude spremene da se u potpunosti posvete poslu.

“Ruke vam neće biti čiste, a ako vam se više takve sviđaju onda posao tražite negdje drugdje. Mi gradimo svemirske brodove i istražujemo asteroide. Ako vam treba dodatna motivacija za prijavu, nemojte se ni truditi. Uvijek smo u potrazi za izuzetnim talentima”.

Bivši astronaut i savjetnik u ovom projektu koji za cilj ima da iz asteroida izvuče zlato, platinu i gorivo, Tom Džons, kaže da mnogi asteroidi blizu Zemlje imaju vrlo nestabilnu površinu koju gravitacija jedva održava na okupu.

“Ne bi trebalo biti preteško osmisliti spravu koja će pokupiti materijale sa asteroida.”

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply