POSLEDNJA VEST

Objavljeno: 14.03.2012, 21:09h

Kako iz poverljivih izvora saznajemo, aforističaru Milanu Beštiću ovo nije prvo delo za koje se tereti.

Kako beogradski mediji javljaju, poznati aforističar Milan Beštić je objavio knjigu priča nazvanu Gramatika u tramvaju. Posle višemesečne akcije srpskog ministarstva unutrašnjih dela pod tajnim imenom Gramatika – Beštić, jedinica za specijalne operacije je operisala u Bulevaru kralja Aleksandra i raskrinkala ovu jednočlanu grupu. Na to niko nije reagovao, osim književnih krugova u kojima je ova vest glasno odjeknula i na taj način nekolicini oštetila sluh, zbog čega se Beštić tereti, kako je istaknuto na konferenciji za štampu upriličenu u prostorijama pomenutog ministarstva.
Beštić se još sumnjiči da je duži niz godina pripremao ovo delo, a pomenuta su i imena mogućih podstrekača i jataka. Najčešće su pominjani: Danil Harms, Zoran Stanojević, Đorđe Otašević, Petar Pajić i Embrouz Birs, za kojima je raspisana crvena interpolova poternica. Postoje indicije da su još neki autori izvršili snažan uticaj na njegovo pisanje, ali policijska obrada je još u toku i očekuju se nove informacije.
Beštić je na saslušanju navodno priznao krivicu i pušten je da se brani iz Srbije.
Prisutnim novinarima je data na uvid predmetna knjiga, iz koje izdvajamo:

TENDER
Na tenderu za dobijanje monopola na moju dušu i telo takmičili se Sveštenik i Političar. Kad umreš uživaćeš, reče prvi. Biće ti bolje kada mi dođemo na vlast, obeća drugi. Pobedio je Sveštenik, jer Političar obećava neizvesne događaje u ne baš bliskoj budućnosti. Pre ću da umrem, nego što on ispuni obećanje.

GRAĐEVINSKE DOZVOLE
Što bi bilo dobro da naša stranka pobedi na izborima. Pa da narod povedemo u rat protiv Sjedinjenih Američkih Država. Pa da pobedimo. Pa da ja među prvima podsetim da sam lepio plakate. Pa da ja izdajem građevinske dozvole za Menhetn.

DUG JE DAN
Prolazi i ovo prepodne a još nisam čuo da kažu kako neće nikada pristati i kako će učiniti sve. Uprkos tome, ja za budućnost ne brinem. Reći će, dug je dan.

JEDNO GAVRINO LJUBAVNO ISKUSTVO
Između Nje i Gavre isprečila se ljubav, tako da nije mogao nikako da joj priđe. Kada je ljubav nestala u nepoznatom pravcu, Gavra je pokušao nesmetano da joj se približi, ali ni Nje više nije bilo tu. Otišla je kud je prepreke vode.

Kako iz poverljivih izvora saznajemo, Beštiću ovo nije prvo delo za koje se tereti. Pre toga je objavio četiri knjige aforizama za koje je odgovarao pred sudom javnosti, ali mu krivica nikada nije dokazana zbog zastrašivanja svedoka. Uvidom u pomenute spise izdvajam nekoliko aforizama, pa neka publika sama prosudi:
-Još u dvanaestom veku ovde se jelo kašikom i viljuškom,a i danas bi da ima šta.
-Hipohondar je izlečen. Razboleo se.
-A kada je došla zima,cvrčak je zasvirao himnu.
-U našoj banci vaš ulog je siguran. Ni vi ga ne možete podići.
-Bez uverenja o zdravstvenom stanju ne možeš da upravljaš automobilom, ali možeš državom.
-Lek nije delovao jer je pacijentu istekao rok upotrebe.
-Stari režim je mrtav,ali je novom zaveštao organe.
-Vratite mi imovinu moga dede. Moj deda se mnogo namučio dok sve to nije nakrao.
-Zarade su negde oko 900 evra. Negde da, ali ovde ne!
-Sudeći po zastavama, pobeda je izmakla za pola koplja.

Beštić nije hteo da da izjavu, već je istakao da će se obratiti medijima preko svog zastupnika.
Kako saznajemo, Emil Sioran se jutros sam predao policiji i dao izjavu, nakon čega se vratio na onaj svet, a Rejmon Keno još nije napustio policijsku stanicu.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

  1. Duško Vuković says:

    Dobro si predstavio autora. Lako će ga pronaći 🙂