Ideja: U CG podići muzej porušenih spomenika

Objavljeno: 14.01.2012, 11:55h

Jedna građanka predlaže da se u Crnoj Gori izgradi muzej u kome bi bili izloženi svi nekada postojeći a kasnije porušeni spomenici u Crnoj Gori i u regionu, a može i šire.

Povodom ideje Srpskog nacionalnog savjeta u CG da se obnovi spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću na Cetinju, što je, pored ostalog, propraćeno i procjenom da bi to obogatilo turističku ponudu crnogorske prestonice, našem portalu se javila građanka sa zanimljivim predlogom.

Ona predlaže da se u Crnoj Gori izgradi muzej, koji bi imao zatvoreni i otvoreni dio, u kome bi bili izloženi svi nekada postojeći a kasnije porušeni spomenici u Crnoj Gori i u regionu, a može i šire.

To bi, kaže ona, Crnu Goru učinilo zanimljivom još po jednoj stvari, privuklo bi brojne znatiželjnike i, na neki način, doprinijelo širenju duha tolerancije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. DejanT. says:

  Odlična ideja.

 2. Anka says:

  Nisam sigurna da li je autorka “na prvu lopu” imala za cilj ironiju, al’ sam sigurna, i ako jeste, kada je pročitala svoj predlog da je skontala da nije ni malo loš, naprotiv.
  Slažem se, ideja je odlična.

 3. Afrika says:

  ideja je odlicna…predlazem da se u muzeju budu izlozene i l slike nekada postojecih kultnih mjesta .,recimo Kino kulture ( bioskopa) , ili divnih slatkih, starih zgrada iz Pg,recimo stare Podgoricke banke sa vratima kao da ulazite u neki kaubojski kafic ( ako se dobro sjecam) ili pak divnih zgrada iz doba socijalizma..jer to je dio nase kulture

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register