“U redu je biti drugačiji!”

Objavljeno: 23.11.2011, 10:47h

Centar za građansko obrazovanje u saradnji sa LGBT Forum Progresom, a uz podršku Kanadske ambasade kroz projekat “U redu je biti drugačiji!”, je snimio TV spot “Mi smo dio ekipe!” koji na do sada najradikalniji način afirmiše LGBT prava u Crnoj Gori, direktno se obraćajući grupaciji koja ima najveći stepen otpora prema primjeni ovih prava. Cilj projekta “U redu je biti drugačiji!”, jeste da se kroz čitav niz aktivnosti doprinese izgradnji kulture ljudskih prava i održivog demokratskog društva, kroz jačanje društvenih kapaciteta u promociji LGBT prava i antidiskriminacionih politika, prenosi portal Vijesti. “Smatrali smo da je takav koncept najbolji odgovor na snažno ukorijenjene predrasude u društvu u kojem živimo, a u kojem su LGBT osobe još uvijek prepoznate kao pojava protiv koje se treba boriti, porodična sramota ili bolesnici”, saopšteno je iz CGO uoči premijere spota “Mi smo dio ekipe!”.

Centar za građansko obrazovanje u saradnji sa LGBT Forum Progresom, a uz podršku Kanadske ambasade kroz projekat “U redu je biti drugačiji!”, je snimio TV spot “Mi smo dio ekipe!” koji na do sada najradikalniji način afirmiše LGBT prava u Crnoj Gori, direktno se obraćajući grupaciji koja ima najveći stepen otpora prema primjeni ovih prava.

Cilj projekta “U redu je biti drugačiji!”, jeste da se kroz čitav niz aktivnosti doprinese izgradnji kulture ljudskih prava i održivog demokratskog društva, kroz jačanje društvenih kapaciteta u promociji LGBT prava i antidiskriminacionih politika, prenosi portal Vijesti.

“Smatrali smo da je takav koncept najbolji odgovor na snažno ukorijenjene predrasude u društvu u kojem živimo, a u kojem su LGBT osobe još uvijek prepoznate kao pojava protiv koje se treba boriti, porodična sramota ili bolesnici”, saopšteno je iz CGO uoči premijere spota “Mi smo dio ekipe!”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register