Mugošin odnos prema Romima

Objavljeno: 05.11.2011, 13:28h

Gradonačelnik Podgorice optužio Rome za krađu državne imovine. Njegova izjava ocijenjena kao rasistička…

Izvršna direktorica Akcije za ljudska prava Tea Gorjanc Prelević je optužila gradonačelnika Podgorice Miomira Mugošu da je dao rasističku izjavu kada je optužio Rome za krađu državne imovine. Ona je od Mugoše zatražila da dokaže svoje tvrdnje, a izvine se onim Romima za koje nema dokaze.

Mugoša je optužio Rome koji žive u kampu na Vrelima Ribničkim da kradu poklopce sa kanalizacije i prodaju ih kao staro gvožđe. On je tu optužbu izrekao u društvu ministra pravde Duška Markovića na sastanku sa predstavnicima udruženja koja zastupaju Rome, Aškalije i Egipćane.

“Samo da znate, da znamo i da pratimo da imate auta, kombije na kojima probijete dno, zaustavljate se na raskrsnicama i po saobraćajnicama i podižete, ovaj, poklopce i to poslije lomite i prodajete kao staro željezo“, rekao je Mugoša.

Šta vi mislite o Mugošinoj izjavi?

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

  1. Dejan says:

    Pa kada bi suzbili otkupljivanje ovako nabavljenih metalnih predmeta, niko ne bi bio motivisan da ih krade. A to bi učinili redovnim kontrolama otpada koji su glavni podstrekači ove vrste krađe. Danas se sve etničke grupe bave prikupljanjem sekundarnih sirovina jer ona granica siromaštva, ispod 5 dolara dnevno, nije rezervisana samo za naše komšije sa Vrela Ribničkih.

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register