UNESKO primio Palestinu

Objavljeno: 31.10.2011, 16:13h

Organizacija UN za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO) je odlučila danas da primi u svoje punopravno članstvo Palestince. Ishod glasanja u ovoj organizaciji UN ojačaće zahtjev Palestinaca za priznavanje palestinske države u Ujedinjenim nacijama, naveo je Rojters, prenosi Tanjug. UNESKO je prva agencija UN čije su članstvo tražili Palestinci od kada je predsjednik Mahmud Abas podnio 23. septembra zahtjev za puno članstvo u Ujedinjenim nacijama. SAD, Kanada i Njemačka su glasale protiv članstva Palestinaca u UNESKO. Brazil, Rusija, Kina, Indija, Južna Afrika i Francuska glasale su za, dok je Velika Britanija bila suzdržana.

Organizacija UN za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO) je odlučila danas da primi u svoje punopravno članstvo Palestince.

Ishod glasanja u ovoj organizaciji UN ojačaće zahtjev Palestinaca za priznavanje palestinske države u Ujedinjenim nacijama, naveo je Rojters, prenosi Tanjug.

UNESKO je prva agencija UN čije su članstvo tražili Palestinci od kada je predsjednik Mahmud Abas podnio 23. septembra zahtjev za puno članstvo u Ujedinjenim nacijama.

SAD, Kanada i Njemačka su glasale protiv članstva Palestinaca u UNESKO.

Brazil, Rusija, Kina, Indija, Južna Afrika i Francuska glasale su za, dok je Velika Britanija bila suzdržana.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply